Corespondență din Japonia. România, învinsă de Muntenegru. Meci infernal cu Ungaria în ultima partidă din grupă

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, miercuri, de selecţionata Muntenegrului, la un gol diferență, scor 27-26 (11-12) în grupa C a Campionatului Mondial și va juca meciul decisiv de calificare cu reprezentativa Ungariei.

Cu 11 goluri, Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României.

Naţionala României a condus la pauză cu un gol şi în repriza a doua cu 21-17, dar muntenegrencele au reuşit să egaleze şi să apoi să câştige meciul.

România a avut o micuță, dar inimoasă galerie în Japonia

Foto: Sebastian Nerțan

„Tricolorele” au început timid meciul cu Muntenegru, văzându-se în primele minute toate problemele României pe faza de atac, după cum ne spunea ieri si „U”-ista Macarena Gandulfo. România marchează primul gol abia în minutul 6, prin pivotul Crina Pintea. Până atunci, multe nesincronizări și posesii pierdute fără finalizare. Totuși, apărarea ne-a ținut în joc. Și e doar 3-1 în acest interval. Reușim deci datorită apărării să echilibrăm partida, iar in min 11, Neagu egalează la 3.

În minutul 12, preluăm conducerea printr-un 7 m transformat și avem 4-3. Se merge cap la cap, cel mai mare avantaj al României fiind de două goluri.
Începem să vedem sporadic și combinații ofensive frumoase ca de exemplu în min 15. când Neagu o angajează pe Pintea, iar pivotul României își face loc în centrul ofensivei adverse cu forța unui tanc și scoate 7 m transformat apoi de Neagu. Pe alocuri iese la rampă Neagu cu câteva realizări senzaționale, dar jocul său alternează pentru că a avut în acest interval și câteva finalizări slabe. Perianu a pierdut mingi și ratat, dar pe faza defensivă a fost la înălțime și la propriu și la figurat în centrul defensivei, formând un cuplu defensiv redutabil cu Pintea. Prima parte s-a încheiat, cu ultimele două minute cu un avantaj numeric de două jucătoare, dar din nou se văd limitele ofensive întrucât nu am reușit să încheiem repriza decât la un gol diferență (12-11).

Partea a doua a fost una extrem de strânsă, dar muntenegrencele au fost mai lucide pe faza ofensivă și mai determinate, impunându-se la final cu un punct diferență după ce au întors soarta partidei de la 21-17 la un moment dat pentru România.

Foto: Sebastian Nerțan

În primul meci al grupei C, tricolorele au cedat la scor în faţa Spaniei, 16-31 (9-16), în al doilea au învins Senegalul, scor 29-24 (15-12), iar în al treilea s-a impus cu Kazahstan, scor 22-20.

Celelalte meciuri din grupa C, de miercuri, sunt Kazahstan – Spania şi Ungaria – Senegal.

În ultimul meci al grupei, echipa antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi, va întâlni Ungaria (6 decembrie, 8.00).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Corespondență din Japonia: Sebastian Nerțan

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *