U-BT Cluj, victorie cu emoții pe final în derby-ul românesc cu Oradea din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup, iar sâmbătă are loc reeditarea meciului în campionat

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania nu a câștigat convingător și a suferit pe final în meciul din prima etapă a grupei a doua principale din FIBA Europe Cup, împotriva campioanei României, CSM CSU Oradea, scor 81-76 (17-23, 28-13, 20-17, 16-23)

Orădenii au avut un început entuziasmant de meci și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din debutul primului sfert, pe care l-a încheiat în avantaj (17-23), însă diferența de valoare și-a spus cuvântul în actul secund, iar U-Banca Transilvania a întors rezultatul și a preluat conducerea. Scorul la pauza mare a fost de 45-36, o diferență care le-a oferit clujenilor un plus de liniște.

Foto: Krisztian Bucsi

Alb-negrii pregătiți de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au continuat să se mențină în avantaj și să conducă ostilitățile pe tabelă și în sfertul al treilee, pe care și l-au adjudecat fără probleme.

Lucrurile s-au complicat puțin în ultimul sfert, Oradea a avut un moment bun de joc și un riviriment care le-a dat aripi, reușind să se apropie la cinci (65-60), respectiv trei puncte (65-62), pe fondul unei relaxări în jocul gazdelor. Sean Barnette a apropiat campioana României la un punct diferență de U-BT Cluj, 65-64, dar U-Banca Transilvania nu s-a lăsat și a refăcut avantajul pe tabelă. Kerron Johnson și-a dus echipa la un avantaj de trei puncte (67-64), iar Patrick Richard a reușit să risipească emoțiile fanilor cu un coș care a dus-o pe „U” la cinci puncte (69-64).

Foto: Krisztian Bucsi

Emoții pe final pentru gazde

Orădenii nu au cedat și au continuat să se mențină aproape de adversari, iar cu 44 de secunde înainte de final diferența pe tabelă era de doar trei puncte (77-74). Darko Planinic a reușit un coș de două puncte și a dus scorul la 79-74, dar oaspeții au redus din nou la trei puncte și Cristian Achim a cerut time out în ultimele cinci secunde.

Foto © Krisztian Bucsi
Foto © Krisztian Bucsi

U-BT Cluj a avut două aruncări libere, ambele bifate de Planinic, iar scorul final a fost 81-76. Alb-negrii au debutat cu dreptul în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, iar următorul joc oficial va fi tot în compania campioanei CSM Oradea, în deplasare, sâmbătă, 14 decembrie, contând pentru etapa a 10-a din LNBM.

Cel mai bun marcator pentru U-Banca Transilvania a fost Patrick Richard, cu 22 de puncte, urmat de Darko Planinic (18 pct), Karlo Zganec (12), Donatas Tarolis (9), Nandor Kuti (7), Artis Ate (6), Kerron Johnson (4) și Andrei Calnicenco (2).

Articol scris de Vasile Manu / Adelina Verdinaș

Foto © Krisztian Bucsi

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *