Să vină 2020. U-BT Cluj încheie anul cu o victorie categorică în derby-ul Transilvaniei cu CSU Sibiu și are prima șansă la semifinalele Cupei României!

U-Banca Transilvania a încheiat anul 2019 cu o victorie categorică după ce s-a impus cu scorul 83-64 (16-16 / 27-18 / 15-19 / 25-11) împotriva redutabilei formații CSU Sibiu, într-o partidă care a contat pentru prima manșă a sferturilor Cupei României la baschet masculin.

Sibiul a adăugat primele puncte ale meciului prin Christopher, iar replica gazdelor a venit rapid cu un coș de trei puncte reușit de David Vida (3-2). Același Christopher i-a dus pe sibieni în avantaj cu un coș de trei (3-4).

Cele două galerii s-au duelat în scandări, creând o atmosferă așa cum am fost obișnuiți în derby-urile cu Sibiul.

Sute de sibieni au făcut deplasarea la Cluj-Napoca pentru a-și încuraja favoriții.

Alb-negrii au avut un început de partidă ezitant, iar oaspeții au pus stăpânire pe începutul confruntării, distanțându-se la cinci puncte diferență grație reușitelor lui Christopher, singurul marcator de altfel al Sibiului în debutul partidei (3-8). Stewart a mai înscris un coș de două puncte, iar Sibiu s-a distanțat la 3-10 pe tabelă.

Intrarea lui Patrick Richard a dinamizat jocul lui U-BT Cluj, care a redus din diferență la 7-10. Kerron Johnson a apropiat-o pe „U” la un punct (9-10), iar Richard și-a dus echipa în avantaj cu două aruncări libere transformate (12-11). Philmore a înscris din nou pentru 13-14, Ștefan Grasu a reușit un coș de trei puncte, iar primul sfert s-a încheiat la egalitate, 16-16.

Cele două formații au mers cap-la-cap în sfertul secund, meciul jucându-se sub semnul echilibrului. Cu cinci minute înainte de pauza mare, cele două formații au fost la egalitate, 25-25, iar un coș înscris de U-BT le-a dus pe gazde în avantaj. De altfel diferența pe tabelă nu a fost mai mare de o posesie sau două-trei puncte. U-BT Cluj a reușit să se distanțeze în ultimele trei minute din sfertul doi la cinci puncte (30-25). Patrick Richard a mai pus două în contul clujenilor, iar Sibiul a venit cu replica, scorul devenind 32-27.

U-BT Cluj s-a distanțat pe tabelă pentru prima dată la peste 10 puncte, Nandor Kuti înscriind pentru 40-29. Patrick Richard a înscris un coș de trei de la mare distanță, 43-32, iar Stewart a stabilit scorul pauzei mari la 43-34.

Artis Ate a înscris primele puncte ale sfertului trei după o pasă filtrantă a lui Johnson, iar scorul a devenit 45-34. Zganec a înscris și el două puncte, iar Christopher a redus din diferență cu două libere bifate (47-36). Alb-negrii au motoarele și le-au permis sibienilor să se apropie la șapte puncte (49-42), dar au refăcut din nou avantajul și s-au distanțat la 53-44.

U-Banca Transilvania a încheiat sfertul trei cu un avantaj de cinci puncte (58-53).

Patrick Richard a înscris primul coș din ultimul sfert, 61-53, iar clujenii l-au pierdut pe Zganec, care a ieșit de pe teren accidentat după un contact dur cu un adversar. Stewart a bifat încă un coș de trei puncte și a apropiat-o pe CSU Sibiu la cinci puncte (61-56).

U-BT Cluj a pus stăpânire pe joc și s-a menținut la conducere pe tabelă, având chiar un avantaj de 12 puncte (70-58).

Până la final, gazdele au impus ritmul și au dominat derby-ul, încheindu-l cu un avantaj de 19 de puncte (83-64).

Cel mai bun marcator al U-BT Cluj a fost Darko Planinic, cu 17 puncte, urmat de Patrick Richard și Karlos Zganec, ambii cu 13 puncte, Kerron Johnson (13 pct), D. Tarolis (9), Artis Ate (5), Andrei Calnicenco (5), Ștefan Grasu (3), David Vida (3) și Nandor Kuti (2).

Din tabăra Sibiului, cel mai bun marcator a fost Philmore, cu 24 de puncte, Cooper (15), Stewart (11), Jordan (4), Engi (3), Falker (2), Chatman (2) și Paliciuc (2).

Returul din sferturile Cupei României va avea loc pe 15 ianuarie, la Sibiu, dar până atunci urmează două deplasări, una Timișoara și una în Israel, iar pe 11 ianuarie se va duela pe teren propriu cu SCM U Craiova.

Jucătorii de la U-BT Cluj și-au dat întâlnire cu fanii la restaurantul 4 Champions din incinta Sălii Polivalente pentru poze și autografe.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *