Linie dreaptă spre barajul de calificare la Mondialul de handbal masculin

Naționala masculină de handbal a României s-a reunit pentru prima fază a calificărilor la Campionatul Mondial din 2021.

„Tricolorii” vor participa în perioada 10-12 ianuarie la turneul din Italia, unde pot obține calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2021. La turneul din Benevento (Italia), handbaliștii români vor întâlni naționala țării gazdă, Georgia și Kosovo. Drumul spre Campionatul Mondial din 2021, ce va avea loc în Egipt, este următorul.

În cazul în care va câștiga turneul din Peninsulă, naționala României va susține două meciuri de baraj. Primul în luna aprilie, contra unei adversare mai slab clasate la Euro 2020, iar cel de-al doilea în luna iunie, împotiva unei selecționate din topul Euro2020.

„Au fost 4 zile de pauză, am făcut un antrenament de intrare în ritm și de mâine începem cu handbalul. Nimeni nu a făcut excese. Încercăm să punem lucrurile la punct și să ne pregătim cât mai bine pentru turneul din Italia. Visăm la Campionatul Mondial din 2021. Nivelul handbalului a crescut și nu mai sunt echipe mici. Chiar dacă la prima vedere numele adversarilor nu ne spun nimic, trebuie să fim foarte serioși. Băieții trebuie să aibă încredere în ei, pentru că noi, cei din staff, avem mare încredere în ei” – Rareș Fortuneanu, antrenorul naționalei masculine de handbal a României.

Selecționerul va fi suporterul Franței la CE

Naționala României va absenta de la Campionatul European din acest an. Selecționerul Rareș Fortuneanu, care antrenează și echipa St. Raphael din prima ligă franceză, va fi suporterul naționalei Franței la competiția ce debutează pe 10 ianuarie.

„E dureros că România nu e la Campionatul European, dar lucrăm ca să ajungem acolo. Drumul e lung, dar cu încredere și entuziasm totul este posibil. Franța este favorita mea la Campionatul Euoropean, cunosc toți jucătorii, am doi-trei jucători din echipa mea acolo. Apoi țin cu Spania, pentru că îl am la St. Raphael pe Daniel SarmIento, un profesionist extraordinar. Cred că vor fi surprize, Belarus are o echipă tânără și puternică. Am lucrat cu trei-patru jucători din naționala Belarusului și au o mentalitate extroardinară, sunt niște luptători” – Rareș Fortuneanu, antrenorul naționalei masculine de handbal a României 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *