Doar remiză pentru CFR Cluj cu Sevilla, iar calificarea se decide joia viitoare în Spania! FOTO

CFR Cluj a încheiat la egalitate partida cu FC Sevilla din prima manșă a 16-imilor Europa League, joi, 20 februarie, scor 1-1 (0-0), după un meci în care campioana României a primit un penalty decis de arbitrajul video.

Meciul a început cu șase minute întârziere din cauza tehnologiei VAR, care a dat rateuri, iar comunicarea între arbitrii de pe teren și cei din cabină nu s-a putut realiza, dar problema s-a remediat.

Suporterii clujeni au realizat o coregrafie cu cartoane tricolore și în culorile gazdelor în debutul meciului, creând o atmosferă demnă de un adevărat meci european.

CFR a avut prima acțiune a meciului după șase minute de joc și primul corner după ce a tras Omrani în blocajul unui fundaș spaniol. Clujenii au cerut un penalty pentru un presupus henț în careu, dar arbitrul german a lăsat jocul să continue (7). De Jong a câștigat un duel aerian cu Vinicius, dar realuarea sa cu capul a fost slabă și Arlauskis a reținut. Un minut mai târziu, Ocampos a încercat o execuție pretențioasă cu călcâiul, dar portarul CFR-ului a reținut (13). Fazele s-au înmulțit în jumătatea feroviarilor. Jordan a centrat în careu, iar Suso a trecut pe lângă gol cu o lovitură de cap plasată (20).

Foto © Gabor Istvan-Gabor

Deac a trimis anemic de lângă Kounde dintr-o situație bună, dar balonul s-a scurs pe lângă poartă (25). Păun a centrat slab în careu dintr-o lovitură liberă de la 25 metri, dar defensiva spaniolilor a respins fără probleme (27). Atacantul Luuk de Jong a deviat o minge trimisă de Suso în bara transversală (33).

Deac a finalizat și el în careu o centrare din corner, dar mingea a fost deviată de un jucător advers (38). Camora a trimis un șut de la distanță, peste poartă.

Trupa lui Petrescu încheie prima repriză în atac și a obținut un corner, bătut de Păun înalt în careu, fără niciun pericol pentru buturile lui Vaclik (44), iar prima parte s-a încheiat fără gol. Campioana României a reușit să reziste asalturilor oaspeților și să se apere organizat în fața trioului din atac De Jong – Ocampos -Suso.

Foto © Gabor Istvan-Gabor

CFR a ieșit mai motivată de la vestiare și s-a aruncat în atac, având un moment bun de joc în primele minute ale reprizei secunde. Bordeianu a trimis o centrare din lob, dar apărarea spaniolilor a respins (46) și tot el a centrat un minut mai târziu, dar mingea a fost deviată în corner.

În minutul 56, campioana României a cerut un henț în careu, iar „centralul” a apelat la VAR pentru a lua decizia corectă. Arbitrul german a venit la marginea careului, iar după analizarea imaginilor a arătat punctul cu var. Stadionul a explodat, iar Ciprian Deac și-a asumat responsabilitatea și l-a învins cu sânge rece pe Tomas Vaclik și a deschis scorul (58).

Foto © Vasile Manu

Sevilla s-a aruncat în atac după primirea golului, iar Lucas Ocampos a înscris dintr-o poziție de ofside. S-a apelat din nou la VAR, dar s-a menținut devizia brigăzii germane (61). Vinicius a centrat în careu dintr-o lovitură liberă de la marginea cardului, însă mingea s-a dus în afara terenului (66).

Sevilla a restabilit egalitatea dintr-o fază care nu anunța mare lucru, în minutul 83, după ce defensiva gazdelor i-a scăpat din marcaj pe De Jong și nou intratul Youssef En-Nesyrri, ultimul înscrind în poarta goală. Clujenii au protestat pentru ofside, însă arbitrul a validat golul.

Rony Lopez a expediat o ghiulea de la marginea careului, mingea se ducea direct spre vinclu, dar Arlauskis a avut o intervenție de zile mari și a respins în lateral, de unde Kounde a trimis o centrare lobată în careu, respinsă de apărarea feroviarilor.

Defensiva CFR-ului a rezistat asalturilor spaniolilor la poarta lui Arlauskis și partida s-a încheiat 1-1, iar calificarea va fi decisă joi, 27 februarie, de la ora 22:00, la Sevilla.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, Burcă, Vinicius, Manea – Păun (Hoban, min. 74), Djokovic, Bordeianu, Deac – Omrani (Golofca, min. 85)), Traore (Rondon, min. 84)

Rezerve: Sandomierski, L. Aurelio, Boli, Golofca, Hoban, Cestor, Rondon

Antrenor: Dan Petrescu

FC Sevilla: Vaclik – Jesus Navas (En-Nesyri, min. 72), Kounde, Diego Carlos, Escudero – Jordan, Gudelj, Fernando – Suso (Vasquez, min. 90), De Jong, Ocampos (Rony Lopez, min. 78)

Rezerve: Yassine Bounou, Sergi Gomez, Rony Lopes, Ever Banega, F. Vasquez, S. Reguilon, En-Nesyri

Antreenor: Julen Lopetegui

Arbitru principal: Deniz Aytekin (Germania)

Asistenți: Eduard Beitinger, Dominik Schaal (Germania)

Al patrulea oficial: Patrick Ittrich (Germania)

Cartonașe galbene: // Fernando (43)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *