România – Spania 71-84. Prestație onorabilă în fața campioanei mondiale

Naționala de baschet masculin a României a debutat cu o înfrângere în calificările Eurobasket 2021, 71-84, în BTarena cu campioana mondială Spania.

România: Lucas Tohătan-Dragoș Dinculescu-Radu Vîrnă-Bogdan Popa-Emanuel Cățe

Spania: Carlos Alocen-Xavier Rabaseda-Javier Beuran-Dani Diaz-Sebastian Saiz

Început curajos de meci pentru tricolori, care au deschis scorul prin Tohătan, cu o aruncare de 3 puncte, după care ibericii au preluat conducerea la mijlocul sfertului inaugural, 9-15. Totuși, românii au revenit pe finalul primelor 10 minute și au terminat la doar trei puncte în spatele Spaniei, 18-21.

Echilibrul s-a menținut până la 25 egal, când oaspeții au reușit un „run” de 7-0, perioadă urmată de alte posesii terminate cu coș pentru 44-34 la pauză mare.

Lipsa de experiență la nivel înalt din partea românilor s-a simțit cel mai bine în al treilea sfert, atunci când Spania a condus cu 16 puncte, 57-41 și putea să-și conserve energiile pentru ultimul act.

În fața unui public inimos, România a încercat să se apropie la sub 10 puncte pentru final, dar cel mai aproape au fost la 79-71, după un slam dunk reușit de Emi Cățe. Într-un final ibericii au forțat cât era nevoie și s-au impus cu 84-71.

Emanuel Cățe a fost cel mai bun marcator al României, cu 19 puncte și 13 recuperări, urmat de debutantul Kris Richard (14 puncte, 4 pase decisive) și Tudor Gheorghe (9 puncte). Din tabăra Spaniei s-au remarcat Dani Diez (21 puncte, 4/6 de la distanță), Sebastian Saiz (17 puncte și 10 recuperări) și Dario Brizuela (10 puncte).

Următorul meci din cadrul calificărilor pentru Eurobasket 2021 pentru România va fi în Israel, pe 24 februarie.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *