Să vină play-off-ul. CFR Cluj a rezistat eroic în Bănie în fața „tăvălugului” oltenesc și s-a impus cu 2-0 împotriva lui CSU Craiova!

CFR Cluj s-a impus duminică seara, 23 februarie, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în fața formației CSU Craiova, scor 0-1 (0-1) după un meci spectaculos care a avut de toate.

În prima repriză a acestei partide echipa din Bănie a dominat copios meciul, având șapte șuturi pe spațiul porții și o posesie de aproximativ 60%. Formația antrenată de Corneliu Papură a ratat ocazii rarisime prin Nistor după un șut în transversală (17) și în minutul 21, Arlauskis salvează CFR-ul cu niște intervenții de senzație în fața triplei ocazii semnate Koljic și Mihăilă.

Arlauskis îngerul păzitor din poarta ardelenilor

Tot Craiova a mai avut o șansă bună de a marca prin Ivan, care a deviat centrarea lui Nistor în bară. În ciuda dominației oltenilor, CFR-ul a fost echipa care a marcat în prima parte a reprizei prin Mario Rondon, după o centrare a mijlocașului Alexandru Chipciu, la primul meci ca titular în vișiniu.

În cel de-al doilea mitan, gruparea antrenată de Dan Petrescu a echilibrat meciul și s-a desprins pe tabelă în minutul 67, după ce Manea a trecut în viteză perfect de Bancu și din centrarea acestuia Ivan Martic a deviat nefericit în propria poartă. Chiar dacă Craiova a presat mult, feroviarii au arătat calitate și au gestionat perfect meciul, reușind să-și creeze și alte ocazii importante pe contraatac.

În urma acestui rezultat, campioana en-titre își păstrează fotoliul de lider și câștigă prima fază a sezonului regulat, iar în play-off vor avea un avans de 3 puncte în fața celor de la CSU Craiova și 4 puncte față de FCSB.

În următorul meci, CFR Cluj va juca joi, 27 februarie, de la 22:00, în deplasare, cu FC Sevilla, contând pentru manșa secundă a 16-imilor Europa Leagu. Formația spaniolă a învins Getafe cu 3-0.

ECHIPELE DE START:

Craiova: Pigliacelli – Ivan Martic, Bălașa(Tiago-51), Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Mihăilă, Nițu(Koljic-21), Andrei Ivan(Bărbuț-74)
Rezerve: Popescu,Vătăjelu,Ivanov, Vlădoiu
Antrenor: Corneliu Papură

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Burca, Boli, Camora – Itu(Petrila-87) Hoban, Djokovic – Chipciu(Bordeianu-82), Rondon, Costache(Omrani-66)
Rezerve:  Țucudean, Păun, Cestor, Sandomierski
Antrenor: Dan Petrescu

Cartonașe galbene: Martici/Chipciu, Costache

Foto © https://www.facebook.com/cfr1907/

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *