ANALIZĂ – Cum ar putea arăta „U” Cluj în noul sezon 2020-2021!

În sezonul trecut, tehnicianul Adrian Falub (5V-12E-3Î) a utilizat cinci sisteme de joc în cele 20 de meciuri pe care le-a avut pe banca alb-negrilor, cele mai des utilizate fiind 4-3-3 și 3-4-3. În toată această perioadă jocul echipei a fost unul ultra defensiv, bazat pe o construcție haotică care nu-și atingea de cele mai multe ori ținta.

De asemenea în acestă pauză competițională forțată și de epidemia de coronavirus, Universitatea a transferat 11 jucători, ultima noutate fiind Ioan Filip.

Sistemul 3-4-3

În prezent, la „U” Cluj se află 6 jucători care pot evolua pe postul de fundaș central, aceștia fiind Gabriel  Tamaș, Tudor Telcean, Srdjan Luchin, Andrei Mureșan, Răzvan Horj și Răzvan Pașcalău. dar mai poate evolua pe acest post la nevoie și Inacio Miguel , astfel cel mai probabil Falub va apela la un sistem cu 3 fundași centrali.

O altă prioritate pe care antrenorul o va avea în vedere este regula Under 21, astfel Tudor Telcean (18 ani), jucător care a arătat mult curaj în partidele disputate, îi va  avea alături pe Gabriel Tamaș, unul dintre cei mai experimentați și valoroși jucători din lotul Universității și Srdjan Luchin, un alt fundaș experimentat care sezonul trecut a prins 25 de meciuri pentru FC Hermanstadt.

Linia de mijloc pare stabilită în flancuri, astfel în partea dreaptă va fi poziționat Inacio Miguel, iar în stânga Robert Neciu, ambii cu evoluții consistente sezonul trecut. Dacă Falub va menține stilul defensiv, în centru se vor regăsi Victor Dican, jucător decisiv care a punctat de 3 ori în campionatul încheiat mai devreme din cauza COVID-19 și care se încadrează pentru regula U21 și Daniel Novac, fotbalist care sezonul trecut a îmbrăcat în 17 meciuri tricoul celor de la Chindia Târgoviște. De asemenea, Daniel Stanciu l-a nominalizat pe Novac recent pentru liga2.prosport.ro drept unul dintre jucătorii care trebuie să vină cu o nouă mentalitate la club și cu o anumită disciplină.

De amintit că tot în zona centrală mai poate intra în primul „11” în orice moment Bogdan Barbu, fost jucător al Academicii Clinceni, care a evoluat în mai toate partidele de pregătire. Tot pe același post mai sunt Alexandru Negrean – se încadrează regulii U21 și care sezonul trecut a prins 13 meciuri pentru Viitorul Tg. Jiu, Laurențiu Rus, jucător polivalent ce mai poate evolua și pe partea dreaptă a apărării, care pleacă cu un minus, dat fiind faptul că în ultimul sezon a evoluat ceva mai mult în Liga a 3-a decât în al doilea eșalon și Constantin Ioan Filip, jucător cu două titluri de campion al României în palmares, ultima achiziție a „șepcilor roșii”. În lotul lui „U”, se mai află tinerii mijlocași: Mihai Dolgi, Denis Mânărean, Matei Moraru, Alin Văsălie și Cosmin Meșter, care pot ajuta echipa „alb-negrilor” în lupta pentru promovare.

În centrul atacului va fi „eternul” Goga, care pleacă în primă fază cu un plus în fața lui Gavra în ciuda vârste înaintate, mai ales datorită cifrelor, astfel în 17 meciuri are 5 goluri și 2 assist-uri în timp ce Gavra în 20 de partide are cu un gol mai puțin. Nu trebuie să uităm de Matias Roskopf , care în sezonul trecut a evoluat pentru cei de la FC Rapid, dar care este venit de puțin timp la Universitatea.

Rolul de extremă stângă pare să-i revină noului transfer, israelianului Idan Golan, care a marcat și o „dublă” la debut în fața celor de la SCM Zalău și a mai reușit alte două goluri în jocul de pregătire disputat în compania celor de la Unirea Dej. Idan se află în luptă pe acest post cu Nicolae Pirvulescu care a intrat în dizgrația lui Falub sezonul trecut și Cătălin Ștefănescu care în meciurile din retur nu a arătat prestații consistente. Ca aripă dreaptă, una dintre soluții ținând cont de cifre pare să fie Alexandru Pop, care se încadrează și el în regula U21, jucător care posedă atât tehnică bună și un șut bun. Pop a marcat unul dintre cele frumoase goluri sezonul trecut în fața celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu pe stadionul Trans-Sil din Tg. Mureș. De asemenea, nu trebuie uitat că Pop va fi într-o luptă strânsă pe post cu noua achiziție a „alb-negrilor”, Sergio Ribeiro, care are nevoie de timp să se acomodeze cu noua echipă.

Buturile „studenților” vor fi apărate, cel mai probabil, de Vlad Muțiu, adus de la Farul Constanța, unde a avut prestații bune, astfel din 23 de meciuri, în 10 a ținut poarta intactă, iar veteranul Cosmin Vâtcă ar putea reprezenta și el o soluție pentru poarta Universității în acest sezon. Aceasta are un dezavantaj major, ultimul meci în care a apărat a fost acum un an pe când evolua pentru rivala CFR, într-un meci cu Astra Giurgiu.

De asemenea, Gorcea este un portar de perspectivă, dar meciurile din sezonul trecut în care a comis mai multe gafe par să-l fac deocamdată pe Muțiu titular.

*Analiza primului 11  s-a realizat în urma consultării statisticilor jucătorilor

Foto © https://www.facebook.com/FCUCluj/

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *