Pregătirea Ligii 3, în linie dreaptă. Echipele clujene au fost împărțite în serii diferite

Cu puțin peste o săptâmână rămasă înaintea începerii sezonului 2020/2021 din Liga a 3-a, la sediul FRF s-a tras la sorți programul seriilor eșalonului terț. La startul competiției se află patru echipe ce reprezintă județul Cluj.

Cu un format nou și cu extinderea seriilor de la 5 la 10, sezonul actual din Liga 3 se va disputa cu 10 serii de câte 10 echipe. Cunoscând aceste detalii, cluburile clujene au fost împărțite în două serii diferite.

Sănătatea Cluj, Sticla Arieșul Turda și Unirea Dej, colege de grupă

Foto: gsp.ro

Cele mai vechi formații din județ aflate în eșalonul terț, Sănătatea Cluj și Unirea Dej au fost transferate într-o serie alături de cluburi din Mureș, Alba sau Hunedoara.

De asemenea, tot în Seria a 9-a a prins loc și Sticla Arieșul Turda, trupă ce a trecut prin anumite schimbări la nivel de conducere în perioada pauzei competiționale.

În ceea ce privește celelalte combatante, între cele 10 se regăsesc foști adversari din județele Alba și Mureș, o echipă din județul Hunedoara, respectiv două nou promovate.

Componența seriei: CS Unirea Ungheni 2018, CSM Avântul Reghin (ambele din Mureș), CS Ocna Mureș, CSO Cugir, AFC Unirea 1924, ACS Industria Galda (toate patru din Alba), CS Hunedoara, FC Unirea Dej, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca, ACS Sticla Arieșul Turda.

Conform tragerii la sorți de azi (3 septembrie), Sănătatea Cluj și Unirea Dej se vor întâlni chiar în prima etapă, urmând ca meciul să se joace la Jucu, noua casă a „virușilor verzi”. În schimb, Turda va evolua pe terenul uneia dintre noutățile în Liga 3, CS Ocna Mureș.

Programul complet al seriei poate fi văzut AICI.

Someșul Dej a fost primită în Liga 3, dar mutată în altă serie față de celelalte conjudețene

Deși pe teren nu și-a obținut dreptul de a juca în eșalonul superior, formația din Dej a fost primită în „C” ca urmare a retragerii celor de la ACS Voința Budeasa (Argeș). Astfel, Someșul devine a patra echipă a județului Cluj din sezonul 2020/2021 a Ligii 3.

Dejenii au fost alocați în seria a 10-a, mai apropiată de vestul țării, alături de formații din Satu Mare, Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Debutul va fi pe teren propriu, în compania fostei echipe de ligă secundă Luceafărul Oradea, la sfârșitul săptămânii viitoare.

Programul complet poate fi consultat AICI.

Componența seriei: CSM Satu Mare, CS Progresul Șomcuța Mare, CS Minaur Baia Mare (ambele din Maramureș), CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, SCM Zalău (ambele din Sălaj), ACS CAO 1910 Oradea, CS Luceafărul Oradea, CSC Sânmartin (toate trei din Bihor), ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița (Bistrița-Năsăud).

Formatul din Liga 3. Lupta pentru promovare și evitarea retrogradării

Fiecare echipă o să dispute 18 meciuri, câte 9 în tur și în retur. La finalul acestor etape, primele două din fiecare serie vor juca un baraj în dublă manșă, pentru ca mai apoi câștigătoarele să joace o dublă tur-retur cu o altă câștigătoare de baraj (n.r. seriile 9 și 10 se vor întâlni în acest baraj). În cele din urmă, câștigătoarea acestui al doilea baraj va accede în Liga 2.

În ceea ce privește retrogradarea, lucrurile sunt mai simple, ultimele două din fiecare serie urmând să retrogradeze, acestora alăturându-se și formația de pe locul 8 cu cel mai slab punctaj din ligă.

Debutul sezonului competițional 2020/2021 este programat la data de 12 septembrie.

Foto: colaj din imagini de la albaiuliainfo.ro, DigiSport și turdanews.net

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *