Dublu eșec cu Partizan Belgrad, dar evoluții solide pentru U-Banca Transilvania

„Studenții” au pierdut și al doilea amical disputat cu titrata Partizan Belgrad, 72-82, după ce și marți au jucat cu același adversar (78-82).

Spre deosebire de prima întânire, U-BT a controlat acum mai mult meciul, aproximativ 28 de minute, la un moment dat și cu 10 puncte avans, potrivit u-bt.ro.

Partizan a condus după primul sfert cu 23-19, însă clujenii au preluat frâiele jocului în actul secund și au intrat la pauză cu 43-40.

Sârbii și-au impus jocul pe finalul meciului și au izbutit să înscrie 82 de puncte din nou, la fel ca și în prima încleștare, acum primind doar 72 de puncte, față de cele 78 de marți.

A fost un meci foarte disputat. Nu a părut deloc o partidă amicală. Ambele formații și-au dorit victoria. Am avut controlul partidei aproximativ 28 de minute, apoi eu ne-au egalat și au preluat conducerea. Suntem mulțumiți de jocul nostru. Sunt lucruri de îmbunătățit, cum ar fi mingile pierdute. Am avut 28 de turnover-uri și nu poți câștiga o partidă în aceste condiții. Pe de altă parte, i-am dominat la recuperări. Asta spune multe despre nivelul de combativitate și despre ce fel de jucători avem în echipă. Ei au ambiții mari, plănuiesc să evolueze inclusiv în Euroligă. Mai sunt două meciuri, contează cel mai mult să fim sănătoși, să ne pregătim bine și să scoatem maximum din jocurile rămase.” – Mihai Silvășan, pentru u-bt.ro

Donatas Tarolis, cel mai eficient în cele două jocuri

Foto: Dragana Stjepanović

Pe lângă același număr de puncte înscrise de Partizan Belgrad în aceste două jocuri, amicalele au avut un alt numitor comun: Donatas Tarolis.

„Doni” a avut medii de 19 puncte și 7 recuperări contra sârbilor, fiind cel mai eficient baschetbalist din tabăra clujeană. Litanianul a avut un prim meci cu 17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, pentru ca joi seara să izbutească un double-double (21 de puncte, 11 recuperări).

În a doua partidă cu Partizan, s-au remarcat și Patrick Richard (15 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă) respectiv Karel Guzman (9 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri).

Oaspeți de seamă la Belgrad

Foto: Twitter KK Partizan NIS

Fiind vorba despre un adversar bine cotat pe plan european, Partizan a atras privirile a doi foști jucători din istoria recentă. Este vorba despre Aleksandar Rasic și Bogdan Bogdanovic.

Rasic a fost prezent la primul joc dintre sârbi și clujeni, venind să-și susțină și ultima echipă pentru care a evoluat ca profesionist și căreia i-a fost căpitan.

Foto: captură de ecran YouTube BC Partizan TV

În schimb, Bogdanovic a venit în Serbia după eliminarea formației sale, Sacramento Kings, din „bula” de la Orlando și nu a ratat ocazia să-și vadă la joc echipa care l-a lansat în baschetul mare.

Cantonamentul din Serbia pentru U-BT se va încheia cu alte două amicale, împotriva celor de la KK Mega Bemax (12 septembrie) și SCM Timișoara (14 septembrie).

Foto titlu: Dragana Stjepanović

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *