Simone Tempestini, de meserie campion! Raliul Transilvaniei, o „afacere” în familia Napoca Rally Academy

Pilotul clujean Simone Tempestini, liderul echipei Napoca Rally Academy, a triumfat sâmbătă, 26 septembrie, pentru a patra oară în Raliul Transilvaniei, etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri, desfășurată în perioada 25-26 septembrie, la Cluj-Napoca.

Odată cu câștigarea Total Transilvania Rally din acest an, Tempestini jr. a devenit pentru a cincea oară campion național. Acesta a făcut echipă cu colegul său, Sergiu Itu, alături de care are trei titluri consecutive.

Locul secund în clasamentul general Transilvania Rally 2020 a fost ocupat de celălalt pilot al Napoca Rally Academy, veteranul Bogdan Marișca.

Pe locul trei în clasament la finalul zilei de sâmbătă s-a situat Dan Gârtofan, contracandidatul principal al lui Simone Tempestini.

Celălalt pilot al NRA, Norbert Maior a terminat și el pe locul 4 și a câștigat proba 2 roți motrice, unde este deja campion.

Raliuș Transilvaniei are opt probe speciale, de peste 130 de kilometri și se desfășoară pe trasee din Munții Apuseni și în apropierea municipiului Cluj-Napoca, fiind totodată cea mai lungă cursă a anului în Campionatul Național de Raliuri.

Două accidente au anulat două probe speciale

Ediția din acest an a Raliului Transilvaniei nu a fost ferit de accidente, dar din fericire niciun pilot nu a avut de suferit. Primul echipaj care a suferit un accident a fost format din Alex Pițigoi și Toni Avram cu o mașină Porsche 911 GT3 și a avut loc vineri pe PS4 Florești, anulată de organizatori.

Cea de-a doua ieșire din decor a avut loc pe PS6 Florești 2 a echipajului Eugen Cărăgui și Robert Fus, cu o mașină Peugeot 208 R2, cei doi fiind transportați la UPU Cluj-Napoca, dar sunt în afara oricărui pericol. Și această probă a fost anulată.

Ultima etapă a sezonului din CNR va fi Raliul Bacăului, care se va desfășura în 24 şi 25 octombrie.

Toate rezultatele ediției de anul acesta a Transilvania Rally – AICI.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *