Nimic nu merge! Final catastrofal de turneu pentru handbaliste

Patru înfrângeri din patru meciuri, așa arată linia de clasament a Universității Cluj la finalul turneului de la Sf. Gheorghe din Liga Florilor. Ultima care a încurcat socotelile clujencelor a fost CSM Galați.

Nou-promovatele nu sunt un adversar deloc prielnic pentru handbaliste, lucru demonstrat de cele două înfrângeri cu Mioveni și Ploiești.

În disputa cu Galațiul, Diana Lazăr și colegele au căutat să spele păcatul înfrângerii surprinzătoare cu Activ Ploiești, având în vedere diferența de experiență din lotul celor două formații. Dar și acum, clujencele au alergat după adversar din start.

Cătălina Cioaric a început perfect jocul, cu 4 goluri din primele 5 ale echipei sale, care a condus cu 5-2 după opt minute. Judith Vizuete și-a asumat rolul de lider pe atac și a redus puțin din diferență, 8-7.

Finalul reprizei a găsit formația gălățeană mai precisă pe atac, profitând de greșelile în lanț ale Universității, fie prin forțări sau pași, distanțându-se la 15-10. Cireașa de pe tort a fost ultimul gol, 16-10, de la peste 10 metri, reușit de Patricia Vizitiu, cu larga contribuție a portarului Țăgean.

Fără vlagă după restart

Foto: FRH TV

Scorul a continuat să rămână în zona celor 5-6 goluri de partea nou-promovatei, iar studentele au arătat tot mai puțin pe faza ofensivă.

Cristina Andrița și-a dus echipa la 24-16, cea mai mare diferență, cu puțin peste 10 minute rămase din partidă și Clujul „a aruncat prosopul”. Ultimele secvențe au adus o revenire palidă, 25-20, dar elevele Alexandrinei Soare au marcat încă de trei ori pentru 28-21, scor final.

Foto: FRH TV

Galațiul bifează meritat primul succes stagional, în timp ce fetele lui Alex Curescu, deși au 3 puncte în clasament, nu au câștigat încă un meci pe teren. Singura „victorie” a venit la „masa verde”, 10-0 în prima etapă cu Chișineu-Criș.

CSM Galați – CSU Cluj-Napoca 28-21 (16-10) / Au arbitrat Marina Agliceriu (Prahova) și Mirabela Turdean (Mureș), observator FRH a fost Constantin Din (București)

Galați: Anghel, Caragea, Micu – portari; Cioaric 8 goluri, Vizitiu 5, Andrița 5, Sheiko 3, Bokaric 3, Balaban 2, Gheorghe 1, Cîlici 1. Antrenor: Alexandrina Soare.

„U”: Țăgean, Ion – portari; Necula 7, Vizuete 6, Lazăr 4, Masna 2, Șelever 1, Lupașcu 1. Antrenor: Alexandru Curescu

Foto: arhivă Silvia Rusu

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *