Trei puncte imense luate împotriva lui Dinamo! Joc aproape de perfecțiune din partea clujenilor în turneul de la Galați

Universitatea Cluj s-a impus cu 3-0 (25-20, 31-29, 25-23) împotriva deținătoarei Cupei României, Dinamo București, obținând o victorie mare în turneul de la Galați al Diviziei A1 la volei masculin. Duminică urmează duelul cu CSM Arcada, campioana țării.

Erorile din debutul partidei au făcut-o pe Dinamo să conducă inițial cu 3-1 și 4-3, acesta din urmă fiind punctul de cotitură al setului inaugural. Clujenii s-au desprins la 4-7, iar ulterior de la 6-9 au rupt total jocul, făcând 6-14. Bucureștenii s-au apropiat pe final la 20-23, dar „studenții” au forțat când era nevoie pentru a lua setul cu 20-25.

Echilibrul s-a instaurat în actul secund, alb-roșii izbutind o desprindere parțială la 10-7, apoi la 12-8. Negrean și compania au revenit și au întors tabela în favoarea lor, 14-16.

Prelungiri, greșeli individuale destule, dar set luat de „studenți”

Spre deosebire de momentele din primul set, când desprinderea s-a dovedit decisivă pentru „U”, de data aceasta Dinamo a ținut aproape. Mihalcea și Maia au dus setul în prelungiri, 25-24, dar atacurile precise ale lui Ciortea au egalat situația la 26.

Vlad Negrean și-a dus coechipierii iar în avantaj, 27-28, pentru ca punctele de final să-i aparțină lui Ciprian Vițelaru, la capătul unui set maraton, 29-31.

Dinamo în avantaj, „U” revine și are doar mici emoții pe final de meci

Scenariul din seturile anterioare s-a repetat. Dinamo a condus, Clujul a întors, bucureștenii s-au desprins iar (9-6). Timpul de odihnă solicitat de la bancă de Romeo Lotei nu a avut efectul scontat, 11-7.

Partea a doua a setului a fost însă a „studenților”, care de la 15-15 au prins o serie bună și și-au format un avantaj de două puncte, 16-18. Vițelaru a mărit apoi scorul la +3, scor 21-24 și în pofida revenirii la 23-24 Dinamo nu a izbutit să ducă iar parțialul în prelungiri. Ciprian Vițelaru a atacat perfect pentru 23-25 și trei puncte imense câștigate de „studenți” în turneul de la Galați.

Foto: Facebook C.S. Arcada Galați

Patru jucători au strâns câte 13 puncte din tabăra universitarilor, fiind vorba despre Vlad Negrean, Ciprian Vițelaru, Claudiu Iov și Marius Ciortea. S-a remarcat în mod special Iov, care pe lângă atacurile precise a reușit și 6 blocaje, cele mai multe dintre toți voleibaliștii de pe teren.

Jose Maia Gomez a fost remarcatul lui Dinamo cu 13 puncte, fiind urmat de Răzvan Mihalcea (7), Costa Maicon Leite (7) și Bruno De Andrade Canuto (6).

Clujenii se află la al treilea succes stagional și au acumulat 8 puncte, clasându-se pe poziția a șasea în clasament. Urmează un duel dificil, cu CSM Arcada Galați, duminică de la ora 19.30.

Foto: Facebook C.S. Arcada Galați

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *