U-Banca Transilvania dispută ultimele jocuri din 2020

Clujenii vor evolua în al treilea turneu al LNBM, la Focșani, în perioada 29-30 decembrie. Primul joc are loc azi, cu CSM Focșani, în direct pe YouTube FRB TV.

Elevii lui Silvășan s-au deplasat în Vrancea cu un parcurs perfect pe plan național, având patru victorii în campionat, pe lângă cele trei jocuri câștigate în Cupa României.

Premieră absolută cu CSM Focșani

La fel ca și în turneul precedent, și de această dată U-BT are parte de adversari accesibili, prin CSM Focșani și CSM VSKC Miercurea Ciuc. Dacă în cazul gazdelor turneului se va marca o premieră, urmând să fie primul joc oficial între U-BT și Focșani, nu același lucru se poate spune și despre disputa dintre clujeni și Miecurea Ciuc. „Studenții” s-au întâlnit cu ciucanii ultima dată în 21 ianuarie 2013, într-un meci câștigat cu 87-56.

Richard și compania vor debuta azi (29 decembrie), de la ora 17 cu Focșaniul, într-un meci transmis pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet. Din tabăra vrâncenilor s-au remarcat în primele jocuri Jimmie Lee Taylor III cu 18.4 puncte și 2.8 pase decisive în medie, fiind liderul formației sale la cele două capitole, respectiv Robert Sampson cu 9 recuperări în medie. Focșaniul are două victorii obținute recent, 77-70 cu Miercurea Ciuc și 76-67 cu Athletic Constanța.

Reîntâlnirea cu Ciucul după mai bine de 7 ani

Ultima reprezentație din anul 2020 va fi miercuri (30 decembrie), de la ora 14, când U-BT va întâlni CSM VSKC Miercurea Ciuc. Harghitenii au un singur succes stagional, 75-68 cu Athletic Constanța și nu au câștigat niciodată împotriva Clujului, cel mai aproape fiind pe 16 februarie 2012, cedând atunci cu 86-88 pe teren propriu. Miles Bowman Jr. cu 17.6 puncte și 9.6 recuperări în medie respectiv Rait Riivo Laane cu 3.7 pase decisive în medie sunt principalii remarcați din tabăra ciucanilor în debutul sezonului.

Cu ocazia turneului de la Focșani se așteaptă și revenirea pe parchet a croatului Karlo Zganec, care a lipsit din tabăra Clujului încă de la pornirea stagiunii 2020/2021.

Foto: u-bt.basketball (Manases Sandor)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *