„U” Cluj și-a întărit linia defensivă cu un fundaș de 25 ani cu instinct de marcator!

Clubul FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu fundașul central Andrei Răuță, 25 ani, care s-a alăturat lotului condus de Costel Enache în cantonamentul de la Mogoșoaia.

La revenirea lotului în Cluj-Napoca, fotbalistul va efectua o evaluare medicală care va finaliza și procedura de transfer.

Potrivit site-ului oficial al clubului, „Andrei Răuță făcut primii pași în fotbal la grupele de juniori ale celor de la Racing Club de France Football, un club din suburbiile Parisului. La 17 ani a trecut la Guingamp, bifând opt prezențe pentru echipa secundă a formației bretone. În perioada petrecută la Guingamp, Andrei a fost selecționat și în naționala U19 a României. A fost titularizat într-o partidă pe care „tricolorii” au disputat-o împotriva Austriei în preliminariile EURO 2019.

La începutul sezonului 2015-2016 fundașul a revenit în România pentru a semna cu Bucovina Pojorâta, formație proaspăt promovată în liga secundă. A evoluat în 26 de meciuri pentru bucovineni, a înscris un gol și a participat decisiv la alte două reușite.

Răuță a mai trecut la CS Balotești, unde a evoluat în 41 de jocuri și a înscris trei goluri, după care a ajuns la Academica Clinceni în pauza competițională din sezonul 2017–2018. A fost un jucător de bază pentru ilfoveni și a contribuit masiv la promovarea reușită în 2019. Are un total de 55 de prezențe pentru Academica Clinceni, 14 dintre ele fiind în prima divizie. De asemenea, a înscris șase goluri pentru formația care acum evoluează în Liga 1.

O performanță notabilă este numărul de reușite din sezonul promovării Academicii. Atunci, fundașul central a înscris de cinci ori, a fost printre cei mai buni marcatori ai echipei sale și unul dintre apărătorii cu cele mai multe goluri înscrise din campionat”, se arată într-un comunicat pe fcucluj.ro.

Sezonul trecut, Răuță a evoluat pentru Petrolul Ploiești în 15 meciuri și a înscris un gol.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *