„U” – Dunărea Brăila (miercuri, ora 15.45): Moral ridicat după un prim succes în campionat și speranțe pentru o nouă surpriză

Universitatea Cluj merge la București pentru un noul duel tare, cu Dunărea Brăila, în cadrul etapei a 11-a din Liga Florilor. Clujencele vin după primul succes stagional, 25-24 cu Gloria Bistrița.

Chiar și cu numeroase probleme de lot, datorate unor probleme medicale sau ușoare accidentări, „U” a reușit una dintre suprizele campionatului, învingând mult mai bine cotata Gloria Bistrița în ultima etapă. Alb-negrele au acumulat astfel primele puncte, ajungând pe plus în clasament, după ce fuseseră depunctate pentru neplata unor salarii pentru o fostă jucătoare.

Noua rundă din Liga Florilor aduce un nou obstacol pentru „U”, care va înfrunta Dunărea Brăila. Trupa antrenată de Neven Hrupec revine în campionat, pentru etapa de la București, în urma calificării în sferturile EHF European League. Brăilencele au trecut în acest weekend de Kuban Krasnodar (36-32) și vor înfrunta Minaur Baia Mare în dublă manșă pentru calificarea în Final 4.

Situația din campionat a adversarelor nu arată la fel de bine, Dunărea clasându-se abia pe poziția a 7-a, cu cinci victorii și cinci eșecuri. Fosta vicecampioană a pierdut până acum cu adversarele directe la top 5, respectiv Bistrița și Baia Mare, pe lângă eșecurile așteptate cu CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, în schimb pierzând surprinzător și cu HC Zalău.

Scor asemănător în ultimele trei întâlniri directe

Dunărea Brăila și Universitatea și-au împărțit victoriile în perioada 2017-2018, câte două pentru ambele, după care Dunărea a câștigat ultimele trei meciuri contra Clujului. Ce este însă interesant, e că toate cele trei dispute s-au terminat cu scor identic, 33-25!

Partida de miercuri va începe de la ora 15.45, fiind ultimul meci al etapei din Liga Florilor și va fi transmisă în direct pe platforma tv.frh.ro. Jocul va fi arbitrat de Diana Ciulei (Brașov) și Anamaria Stoia (București), iar observator FRH va fi bucureșteanul Radu Chirvase.

„Jocul nostru din ultima perioadă ne dă speranțe că vom urca în clasament”

„Știm că după victoria cu Gloria Bistrița lumea are așteptări tot mai mari de la noi. Mă bucur că am reușit să facem o mică bucurie suporterilor și tuturor celor care cred în noi. Mergem la București cu moralul ridicat, însă întâlnim un adversar foarte bun, care a reușit o calificare europeană importantă. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun, dacă reușim să ne ținem aproape de ele, este posibil să se întâmple orice. O victorie ar fi senzațională, o înfrângere nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Jocul nostru din ultima perioadă ne dă speranțe că e doar o chestiune de timp până să înaintăm în clasament”, a declarat Sergiu Cacoveanu, directorul sportiv al „alb-negrelor”, pentru u-cluj.ro.

Foto: Facebook U Cluj Handbal Feminin Oficial

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *