Cum au jucat fotbaliștii lui ”U” în victoria cu CSM Slatina

„U” Cluj a obținut victoria in extremis cu CSM Slatina, scor 2-1 (1-1), după un gol vital marcat de israelianul Idan Golan în minutul 95 al meciului, într-o partidă care se anunța la început una destul de simplă în comparație cu ultimele două etape din sezonul regulat, unde „U” va juca împotriva Craiovei și a Petrolului.

Au existat mai multe stângăcii din partea ambelor echipe din cauza suprafeței de joc, care, din nou, a fost proastă.

Sportul Clujean a realizat analiza săptămânală a evoluției elevilor lui Costel Enache din meciul cu CSM Slatina.

Vlad Muțiu – Goalkeeper-ul „studenților” este în continuare unul dintre jucătorii cheie pentru accederea în play-off. În partida cu Slatina a avut mai multe ieșiri și intervenții inspirate, una dintre acestea fiind în minutul 25 la șutul lui Ianis Stoica, fiul fostului jucător al Petrolului și al Stelei, Pompiliu Stoica. O parte din vina golului i se atribuie și lui Muțiu, care nu a ieșit să respingă balonul, centrarea venind pe zona sa.

Victor Dican – În cele 45 de minute bifate Dican nu a fost la fel de activ ca și în partidele precedente, dar intervențiile sale în fața jucătorilor de la Slatina au fost unele sigure.

Srdjan Luchin – Căpitanul „șepcilor roșii” a arătat siguranța în apărare, dar la faza golului primit nu a intervenit sub nicio formă, mingea centrată venind în zona sa.

Andrei Răuță – Fundașul continuă să evolueze din ce în ce mai bine în tricoul „alb-negrilor”, dar arată în continuare lacune în duelurile de 1-1 cu adversarul, unde este depășit relativ ușor. La gol a fost visător.

Carol Taub – Extrema stângă a avut o evoluție oscilantă în partida cu Slatina. Activ pe faza de construcție, Taub a oferit mingi utile colegilor săi, dar pe partea defensivă nu s-a apărat atât de bine, iar poziționarea sa pe teren la anumite faze a lăsat de dorit. Exemplu este faza la care Muțiu a fost providențial în fața lui Ianis Stoica. Taub l-a ținut în joc pe Ianis Stoica, în timp ce restul liniei defensive era avansată.

Ioan Filip – Acesta a arătat multă implicare atât pe faza de construcție cât și atunci când trebuie să coboare în sprijinul apărării. A stat la capătul mai multor acțiuni de atac, dar a greșit la golul marcat de Slatina, Manea scăpând destul de ușor din marcajul său.

Donaldo Atska – Albanezul nu a prezentat cea mai bună formă la meciul cu Slatina. A contribuit mult pe faza ofensivă fiind implicat în acțiuni și a recuperat mult, dar a lăsat și spații libere, pe care adversarii le-au exploatat.

Nicolae Pîrvulescu – Cu toate că a fost scos la pauză, „Nicky” a fost activ atât în compartimentul ofensiv contribuind cu mai multe mingi pentru colegii săi, dar și în compartimentul defensiv, unde a avut mai multe intervenții în fața adversarilor atunci când aceștia plecau pe acțiuni rapide.

Cosmin Meșter – Tânărul jucător nu a fost în cea mai bună formă în partida cu Slatina, fiind schimbat la pauză. Meșter a avut un joc superficial, fiind cele mai multe ori prea individualist, încercând inutil să-și dribleze toți adversarii, fără a oferi vreo pasă unui coleg venit la sprijin.

Derick Ogbu – În ciuda golului marcat, evoluția lui Ogbu nu a fost cea mai bună, nefiind prea activ la faza de construcție. Cu toate acestea, nigerianul are simțul porții și finalizează cum are ocazia. Nu e pregătit nici fizic cum trebuie.

Sergio Ribeiro – Mijlocașul ofensiv a prezentat același joc bun, cu toate că finalizările încercate nu și-au atins de cele mai multe ori ținta. Mereu activ pe faza ofensivă și cu o tehnică peste Liga a 2-a din România, Ribeiro a oferit un assist important pentru golul de 1-0, iar în fazele de atac ale adversarilor nu a ezitat să-și ajute coechipierii în defensivă.

Jucătorii intrați după prima repriză

Cătălin Ștefănescu – Mijlocașul a depus un efort consistent după ce a intrat în teren, fiind prezent la mai multe faze de atac, dar treptat jocul său a început să se stingă

Ionuț Ilieș – Tânărul a fundaș a intrat în joc cu mult curaj. A contribuit cu multe mingi pentru coechipierii săi din ofensivă și de pe partea lui au plecat majoritatea atacurilor din mitanul secund

Alexandru Negrean – A intrat cu un plus pe faza ofensivă fiind prezent la majoritatea acțiunilor de atac. O dată cu trecerea timpului nu a mai avut aceeași luciditate, nefiind inspirat la mai multe pase, dar și la anumite acțiuni când a preferat să finalizeze pe cont propriu.

Idan Golan – Israelianul a adus in extremis victoria Universității, după ce s-a demarcat perfect la devierea lui Gavra. „Decarul” a fost activ o dată cu introducerea sa, dar în cele mai multe rânduri a preferat să ofere finalizări cât mai pretențioase în loc să practice un joc mai simplu și mai eficient.

Cristi Gavra – Gavra a venit de pe banca de rezerve în locul lui Ogbu determinat să facă un joc bun și acest lucru s-a observat. A fost activ pe faza ofensivă și altruist a oferit pase bune colegilor săi chiar și înaintea golului, exemplu fiind centrarea pentru Ribeiro, de unde portughezul a reluat puțin pe lângă prima bară. De asemenea, Gavra i-a oferit devierea decisivă lui Golan la golul victoriei.

Următorul meci pentru Universitatea Cluj va avea loc miercuri, 3 martie, de la ora 17:30, pe teren propriu, în sferturile Cupei României, cu ACS Viitorul Tg. Jiu.

Editor: Tiberiu Fărcaș

FOTO: Silvia Rusu

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *