Thriller cu Sibiul în Cupa României! U-BT revine de la -16, duce jocul în prelungiri și câștigă dramatic

U-Banca Transilvania s-a impus cu 106-103 în fața celor de la CSU Sibiu într-un adevărat recital baschetbalistic, cu o repriză de prelungiri, în Final 8-ul CRBM. Clujenii rămân neînvinși pe plan intern și merg în semifinale după ce au revenit de la -16 pe tabelă cu marea rivală!

U-BT: Wright – Vida – Guzman – Tarolis – Santa

Sibiu: Jackson – Addison – Gavriloaia – Torok – Cooper

Startul derby-ului a fost foarte greu și lent pentru clujeni, care au pornit cu 1-10 și multe greșeli pe atac, singurul punct venind de la linia de fault prin Ștefan Grasu. Marquis Wright a debutat în maieul alb-negru cu șase puncte consecutive și U-BT revenea la 7-10.

Sibiul a mers la două posesii din nou la 10-15, prin tripla lui Gavriloaia, diferența menținându-se de partea galben-albaștrilor. Același Gavriloaia i-a dus pe vizitatori la +7, scor 17-24, înainte ca Grasu să stabilească scorul primului sfert, 20-24.

U-BT revine la un singur punct, dar „remontada” se lasă așteptată

Foto: Ovidiu Bujor

Duelul format în special din afara arcului de cerc, dintre Gavriloaia și Grasu a continuat, sibianul având procentaj perfect după primele trei aruncări (27-30). David Vida i-a adus pe clujeni la un singur punct în spate, 29-30, moment stopat cu o treiță de Reynolds.

Americanul adus în locul lui Philmore la Sibiu și-a continuat debutul solid, ducând-o pe CSU la +7, scor 34-41. U-BT a fost ultima dată la o posesie la 42-44, prin liberele transformate de Santa, adversarii forțând finalul primei reprize și au intrat cu 42-50 la cabine, după tripla lui Rolly Torok.

Blake Reynolds a reușit 20 de minute excelente, în care a strâns 16 puncte (6/9 la aruncări, 3/5 de la distanță), fiind secondat din tabăra alb-negrilor de Grasu și Wright, ambii cu 10 puncte. Sibienii au avut 52% din afara arcului de cerc, fiind capitolul la care s-a făcut în special diferența după două sferturi.

Sibienii rămân cu „mâna fierbinte” de la mare distanță

Foto: Ovidiu Bujor

CSU Sibiu a pus rapid șase puncte pe tabelă, tot din afara arcului de cerc, prin Torok și KJ Jackson, iar diferența creștea la +14, scor 42-56. Clujenii au întâmpinat în continuare mari probleme în a apăra shooterii adverși, iar fosta deținătoare a Cupei ajunsese la 12/21 de la distanță.

Galben-albaștrii și-au prelungit run-ul la 13-5, serie oprită însă de Vida și Richard, iar U-BT a revenit de la -16 la scorul de 52-63. Guzman a punctat pentru un parțial de 6-0 al Clujului și diferența scădea la 54-63, prima dată sub 10 în acest sfert.

U-BT s-a apropiat chiar la două posesii, scor 59-65, înainte ca Sibiul să-și mărească din nou avantajul până la 59-70. În cele din urmă Edwards a încheiat sfertul al treilea cu coș, 65-70 și ultimele 10 minute se anunțau incendiare.

Tun după tun de 3 puncte

Foto: Ovidiu Bujor

Ștefan Grasu a început sfertul decisiv exact cum trebuia pentru U-BT, cu trei puncte și diferența a scăzut la două lungimi, 68-70. Sibiul a replicat rapid prin Torok și Jackson, primul de la distanță, pentru 68-75.

Alb-negrii n-au fost intimidați și au putut reveni, prin patru puncte la rând semnate de Stipanovic (74-75). Karel Guzman a trecut la linia de fault pentru a doua oară în timp scurt și cu 1/2, a egalat situația, pentru prima dată de la angajamentul de debut în acest meci.

Addison a dus Sibiul în avantaj iar, 75-78, însă Guzman și Wright au încins parchetul cu două triple și U-BT prelua conducerea în premieră, 81-78! Scurgerea timpului și apropierea de ultimele două minute a început să aducă jucătorii mai mult spre linia de fault, unde după trecerile lui Stipanovic și Torok s-a ajuns la 83-82.

Final dramatic, cu Sibiul la conducere. Richard ratează de la 3 într-un moment important

Foto: Ovidiu Bujor

Gavriloaia a înscris pentru a patru oară de la distanță, 83-85, dar oaspeții s-au bucurat doar 13 secunde de avantaj, Edwards restabilind egalitatea la 85. Sibiul a intrat în avantaj, 85-87, în ultimul minut de joc, dar Stipanovic a egalat iar, prin două aruncări libere.

Patrick Richard a ratat șansa să o ducă pe U-BT iar în avantaj, iar Reynolds și-a transformat apoi aruncările de penalitate, 87-91, cu 22 de secunde înainte de final. „Petrică” și-a reparat „greșeala” pe următoarea posesie, și tripla a intrat, pentru 90-91.

Reynolds a fost faultat cu 16 secunde rămase, însă americanul a transformat doar 1/2 libere. U-BT a avut șansa să egaleze, iar Wright a fost și el faultat pe pătrundere, trecând la linia de fault: 92-92. CSU Sibiu a avut ultimul atac, dar s-a grăbit și meciul merge în prelungiri!

Fără menajamente în overtime

Foto: Ovidiu Bujor

Formațiile s-au succedat la conducere în primele două minute din prelungiri, Clujul fiind de trei ori în față, în ultimul caz prin punctele lui Tarolis, 99-97. Rolly Torok a egalat situația, iar KJ Jackson și-a împărțit perechea de libere, 99-100, după care Richard a punctat pentru 101-100, avantaj U-BT.

Nou venitul Wright a nimerit ținta de la distanță într-un moment cheie, 104-101 și Sibiul a solicitat time-out! Xavier Mayes a redus din diferență, 104-103, dar a ratat and-one-ul. David Vida a închis meciul cu două libere precise, 106-103 și U-BT merge în semifinalele Cupei României!

Marquis Wright a debutat cu 22 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive în maieul clujean, fiind principalul marcator al echipei, urmat de Andrija Stipanovic (20 puncte, 8 recuperări) și Ștefan Grasu (17 puncte, 4 recuperări, 4/5 de la distanță). De la CSU Sibiu au ieșit în evidență Rolland Torok și Blake Reynolds, 21 de puncte, alături de Xavier Mayes (16 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive).

Foto: Ovidiu Bujor

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *