Victorie cu emoții pe final pentru „U” Cluj împotriva lui Târgoviște, iar duminică înfruntă Brașovul

Universitatea Cluj s-a impus, la limită, sâmbătă, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scor 52-53 (15-17 / 13-21 / 14-6 / 10-9), împotriva lui CSM Târgoviște, iar duminică va evolua cu Brașovul.

Primul „5”

Târgoviște: Stoenescu – Petrof – Irimia – Ghiță – Toma

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Universitatea a început în forță partida din Sala Sporturilor „Horia Demian” și le-au dominat pe oaspetele venite din Târgoviște, instalându-se la conducere pe tabelă.

Campbell, Uiuiu și Chiș au fost la înălțime și le-au surclasat pe târgoviștence, scorul după primul sfert a fost 15-17 pentru „studente”.

În sfertul al doilea, „U” s-a aflat la timona jocului, mărindu-și ecartul la zece puncte, 25-35, respectiv 28-38, ultimul fiind scorul pauzei mari.

Alexandra Uiuiu a fost cea mai bună marcatoare după primele două sferturi, cu 11 puncte, urmată de jucătoarea lui CSM, Petrof, cu 10 puncte. Chiș, cu 9 puncte și Campbell, cu 8 puncte au încheiat prima parte.

Nici experimentata jucătoare Ancuța Stoenescu nu a reușit să oprească Universitatea Cluj din drumul ei spre victorie, aceasta reușind până la pauză 5 puncte.

Târgoviștencele au iintrat mult mai determinate în partea a doua, iar pe fondul unor greșeli în defensivă lui „U” au recuperat un avans de cinci puncte (33-38).

Ratările clujencelor și lipsa de concentrare pe faza ofensivă le-a costat, iar CSM-ul a redus la trei puncte avantajul (37-40), moment care l-a făcut pe antrenorul grec Ioannis Koukos să ceară timeout.

Meciul a fost întrerupt cu trei minute înainte de finalul sfertului al treilea pentru a fi reparată instalația de 14 secunde la unul dintre panouri, la presiunea antrenorului lui CSM, Cătălin Tănase.

Tabela a stagnat minute bune la scorul de 39-42, cele două formații întrecându-se în greșeli. Campbell a transformat două libere și Stoenescu a înscris un coș de trei pentru 42-44 înaintea ultimului act.

Târgoviște a dominat sfertul al treilea, pe care l-a adjudecat cu o diferență considerabilă de 14-6.

Două minute s-au scurs din sfertul patru, fără coș marcat de ambele tabere, iar tabela a rămas blocată la 42-44. Primele puncte ale sfertului au fost înscrise de Uiuiu, dar replica târgovistencelor a venit pe contraatac cu o aruncare de trei bifată care a apropiat-o pe CSM la un punct: 45-46.

„U” s-a distanțat la trei puncte pe tabelă (45-48), dar Târgoviște a transformat două libere și au rămas iar la un punct, preluând conducerea pentru prima dată în această partidă (49-48).

Finalul partidei a fost unul pe muchie de cuțit. Campbell a dus-o pe Universitatea din nou în avantaj după ce a obținut un coș cu fault pentru un 49-51.

Fleșer a ratat două libere, „U” Cluj a recuperat, Alexandra Uiuiu a mai obținut un fault și a transformat ambele lovituri cu zece secunde înainte de final (49-53).

CSM a prelungit agonia cu o schemă reușită la finalul căreia a înscris trei puncte, cu 6.6 secunde înainte de final (52-53), iar ultimul atac a aparținut Universității, mingea a fost pierdută, dar Târgoviște nu a reușit să profite și partida s-a încheiat 52-53.

Al zecelea double-double stagional pentru pivotul Clujului!

Korine Campbell a reușit un nou double-double, cu 17 puncte și 12 recuperări, urmată de Alexandra Uiuiu (15 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive) respectiv Ruxandra Chiș (9 puncte, 2 pase decisive, 3/6 de la distanță). Trei jucătoare au avut mai mult de 10 puncte marcate pentru CSM Târgoviște, fiind vorba despre Evelina Petrof (18 puncte, 2 recuperări, 3 assist-uri), Gabriela Irimia (13 puncte, 13 recuperări) și Ancuța Stoenescu (12 puncte).

Duminică, 14 martie, de la ora 18:00, Universitatea Cluj va întâlni Olimpia Brașov, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj.

Cronică de Vasile Manu / Krisztian Bucsi

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *