Someșul Dej se impune, în sfârșit, cu CAO Oradea. Meci nebun la Turda, eșec la limită pentru Unirea Dej în derby-ul de la Cugir

Golurile au venit pe bandă rulantă vineri, în timp ce ziua de sâmbătă n-a oferit atât de mult spectacol în Liga 3. Două remize, o victorie și un eșec este bilanțul formațiilor clujene în runda a 17-a.

Etapa a deschis-o Sticla Arieșul Turda, care a oferit un meci cu șase goluri împotriva Unirii Alba Iulia. Turdenii au condus după nici 15 minute cu 2-0 (dublă Florin Dan), dar s-au văzut egalați de uniriști, prin reușitele lui Lupșa și Fetița până la pauză (2-2). Gazdele au marcat din nou, Ciurcui făcând 3-2 în minutul 75, dar nu avea să fie și ultima reușită, deoarece Selagea a egalat din nou, stabilind scorul final, 3-3!

Foto: Facebook TurdaNews

Cele două combatante rămân astfel la egalitate în clasament, ducându-se o luptă în trei în ultima etapă pentru clasarea pe 4, 5 și 6, după ce Unirea Ungheni a remizat, 0-0, la Industria Galda.

Revanșa care lasă Oradea în afara barajului

Foto: Facebook FC Someșul Dej

Fără victorie în precedentele două întâlniri cu CAO Oradea, Someșul Dej avea pentru ce trage în penultima rundă a sezonului. Dejenii au marcat de două ori în prima jumătate de oră, fiind la finalizare, după care s-a menținut rezultatul până la ultimul fluier. Victoria a ajutat-o pe Someșul să urce pe poziția a cincea, cu 25 de puncte, însă golaveraj pe plus spre deosebire de Sportul Șimleu Silvaniei, în vreme ce Oradea își ia adio de la barajul de promovare, unde vor merge Minaur Baia Mare și SCM Zalău.

Concentrarea trebuie să rămână până la final

Foto: Ziarul Unirea

Derby-ul campionatului în seria a IX-a s-a jucat la Cugir, unde formația gazdă a primit vizita liderului Unirea Dej. Unirea avea nevoie de un singur punct pentru a fi sigură de primul loc în semifinala barajului. Chiar dacă a dominat meciul, liderul a pierdut în cele din urmă, reușita lui Mario Boldea păstrând suspansul înaintea ultimei etape, când CSO Cugir are o întâlnire cu Sănătatea Cluj, iar „panterele roz” primesc vizita Avântului Reghin. În cazul în care nu pierde, Unirea Dej știe sigur că va juca la baraj cu SCM Zalău, locul secund din seria a X-a.

Remiză pentru a patra oară în acest an obținută de „viruși”

CS Hunedoara și Sănătatea Cluj s-au întâlnit într-un meci direct pentru poziția a șaptea la finalul campionatului, existând un avantaj de partea „virușilor verzi”, care porneau cu un punct în plus în clasament. Diferența a rămas aceeași în cele din urmă, jocul de pe stadionul „Michael Klein” terminându-se nedecis, scor 1-1, golul Sănătății fiind marcat de Ceaca. În ultima apariție din acest sezon, clujenii vor juca pe teren propriu cu CSO Cugir și dacă nu ies învinși de pe gazon, o vor ajuta pe Unirea Dej să câștige seria a IX-a.

Foto principal: Facebook FC Someșul Dej

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *