U-BT rămâne „în așteptare”! Clujenii au cedat la Voluntari și seria din semifinale se prelungește cu cel puțin încă un meci

U-Banca Transilvania a pierdut la Voluntari în Meciul 3 al semifinalelor LNBM, scor 95-100. Ardelenii ratează pentru moment calificarea în finală, dar o pot obține miercuri, când are loc următorul meci din Ilfov.

U-BT: Wright – Edwards – Guzman – Grasu – Stipanovic

CSO Voluntari: Hickey – Joseph – Lee – Gîrbea – Borovnjak

Primele zece puncte ale întâlnirii au venit exclusiv de sub panou, Voluntari preluând conducerea la 4-6, prin coșul lui Tudor Gîrbea. Ilfovenii s-au dus la două posesii (5-10) datorită lui Joseph, cu două aruncări de la semi-distanță, același canadian punctând din pasa lui Hickey la 5-12.

Seria Voluntariului s-a prelungit la 13-1, Joseph îngropând o treiță la 5-17, „run”-ul fiind stopat pe atacul următor de Patrick Richard din afara arcului de cerc (8-17). David Vida a tăiat avantajul trupei din Ilfov la două posesii, 14-20, Stipanovic apropiind-o și mai tare pe U-BT apoi, 18-20. Voluntari s-a desprins iar la +7, dar până la finalul sfertului inaugural Clujul a ajuns la 22-26, ultimul coș reușindu-l Richard.

U-BT revine la conducere, după care se merge strâns pe tabelă, cu destule fluctuații ale scorului

U-BT a răspuns cu o triplă semnată de Kuti în primele zeci de secunde ale sfertului secund și „alb-negrii” au făcut un one-point game, 25-26. Clujul a revenit la conducere pentru prima dată din startul partidei cu and-one-ul lui Richard (32-31), dar Joseph a răspuns imediat și Voluntari a avut inițiativa, 32-35.

Cele două combatante au prins fiecare câte patru puncte la rând, mai întâi Wright punându-i pe clujeni în față, 36-35, după care Devoe Joseph i-a redat Voluntariului avantajul, 36-39. Ilfovenii și-au putut construi un ecart de două posesii prin liberele lui Malcolm Lee (38-44), dar Marquis Wright a refăcut jocul de două puncte, trecând pe la linia de fault pentru 42-44. Prima repriză s-a terminat la egalitate, 44-44.

Devoe Joseph (17 puncte) și Patrick Richard (12 puncte) s-au remarcat după 20 de minute, „Petrică” fiind fără greșeală din acțiune, 5/5, iar jucătorul de la Voluntari a strâns 8/9. U-BT a dominat la recuperări (22-11), însă a avut și mai bine de dublul posesiilor pierdute (12-5) față de adversari, în rest cifrele pe aruncare fiind echilibrate.

Ilfovenii se duc la două posesii în față după treițele lui Hickey. U-BT întoarce și cele două echipe se succed la conducere

Nimic nu le-a despărțit pe cele două adversare în startul sfertului trei, iar după ce Voluntari a început cu patru puncte la rând, Clujul a replicat pentru 49-48, ducându-se apoi la 55-51 prin tripla lui Nandor Kuti. Joseph și Hickey au pus-o pe Voluntari la conducere, 57-58, cel din urmă prinzând o nouă triplă pentru a urca scorul la 57-61, cu un parțial de 10-2 în dreptul ilfovenilor.

Guzman a schimbat soarta pe tabelă în favoarea lui U-BT (63-62), dar doar câteva secunde, replica venind imediat de la Hickey, canadianul Voluntariului fiind secondat de canadianul Clujului, Justin Edwards, cu primele sale puncte la 66-64. „Alb-negrii” și-au mărit avantajul la +4 (70-66) cu puțin peste un minut rămas din acest sfert, ultimul punct al parțialului înscriindu-l Wright, 71-71.

Clujenii primesc multe puncte până la jumătatea ultimului sfert

Principalii marcatori din tabăra gazdelor, Hickey și Joseph, au punctat în startul decisivului, oferindu-i Voluntariului trei posesii în față, 71-78. Guzman și Richard au tăiat în scurt timp din elanul ilfovenilor, U-BT apropiindu-se la 78-80, dar CSO Voluntari a replicat pe măsură din afara arcului de cerc și McCarthy, din colț, a punctat pentru 78-86.

Edwards a finalizat and-one-ul din pasa lui Richard, Clujul revenind la trei lungimi în spate, 88-91, Hickey ratând ambele aruncări libere, după care ardelenii au irosit două șanse de egalare, prin Kuti și Richard. Cubanezul Guzman a refăcut meciul de un punct, 90-91, dar Hickey a fost și el faultat pe aruncare (90-94), antrenorul Silvășan cerând time-out cu 1:35 până la final.

U-BT a apropiat diferența pe tabelă la 93-95, după perechea împărțită de libere din partea lui Edwards, însă în cele din urmă trupa lui Sasha Ocokoljic și-a menținut punctele în plus și s-a impus cu 95-100. Scorul devine 2-1 la general și Meciul 4 are loc tot la Voluntari peste două zile, miercuri 2 iunie, de la ora 20.00.

Patru oameni în double digits în tabăra clujenilor

Karel Guzman a terminat iar drept cel mai bun marcator de la U-BT, cu 23 de puncte (3/5 de 3 puncte), 3 recuperări și 3 pase decisive, urmat de Patrick Richard (22 de puncte, 7 recuperări, 3 assist-uri) și Justin Edwards (14 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2/3 de la distanță). În schimb principalele pericole ofensive au venit din tabăra adversă, Anthony Hickey (32 de puncte, 5 recuperări, 8 pase decisive) și Devoe Joseph (29 de puncte, 2 recuperări, 3 assist-uri) punând multe probleme defensivei lui U-BT.

Foto: arhivă u-bt.basketball (Mircea Roșca)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *