Universitatea Cluj, la final de drum pe prima scenă: „Handbalul ar merita mai mult respect în Cluj-Napoca”

„U” Cluj și-a terminat participarea în acest sezon al Ligii Florilor cu un eșec, 25-26 (12-12) împotriva fostei câștigătoare de Cupa EHF, SCM Craiova.

Clujul va lua drumul Diviziei A, după 25 de ani în elita handbalului feminin românesc, în vreme ce Craiova merge la barajul de menținere în Liga Florilor.

La final, directorul sportiv Sergiu Cacoveanu și extrema Raluca Nicolae au oferit câteva declarații pentru FRH TV:

„E greu să-ți găsești cuvintele în momente de genul, când începi meciul cu lacrimi în ochi. Și astăzi pot să fiu mândru de fete, am luptat până în ultima secundă, am respectat acest club. Despre asta e „U” Cluj: să lupți până în ultima secundă, indiferent de ce condiții financiare ai, de ce lot ai, când intri în teren trebuie să uiți de toate!

Mergem în liga a doua și cel mai important transfer va fi păstrarea Florinei Chintoan! Cred că în jurul ei se poate forma o nouă echipă și pierderea ei ar culmina cu dezastrul pentru noi, pot spune de acum asta. Nu ar fi o garanție că promovăm din primul an, dar cât timp o avem pe Roza în teren, spiritul lui „U” rămâne viu indiferent de ligă.” (Sergiu Cacoveanu)

„Nimeni nu-și dorește performanța, dar când e de criticat, se adună mulți și când trebuie să vină lângă echipă, nu-i găsești”

Directorul sportiv e de părere că sportul de pe semicerc are nevoie de mai mult sprijin din partea autorităților locale de sub Feleac:

„În Cluj ar merita mai mult respect handbalul. Nimeni nu-și dorește performanța, dar când e de criticat, se adună mulți și când trebuie să vină lângă echipă, nu-i găsești. Sper ca acum să se trezească puțin și clujenii, să ajute această echipă, pentru că e păcat. Avem infrastructură, avem Sală Polivalentă și Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar echipa noastră merge în liga a doua, pe alocuri pe nedrept aș putea spune.

Ce să le zic fetelor, când o lună și jumătate ne-am antrenat pe un câmp neputând intra în sală din cauza pandemiei? Ce pot să le zic fetelor, că au avut COVID și nu s-au putut bate în teren? Ce să le spun fetelor, că au jucat doar un meci amical cu un lot nou, spre deosebire de alte echipe, care au avut meciuri de pregătire?”

„Îmi doresc ca Universitatea Cluj să revină în Liga Florilor”

„Cred că prea multe nu sunt de spus. A fost o partidă pe care am început-o și am terminat-o cu lacrimi în ochi. A fost un meci în care ne-am dorit să arătăm tot ce avem mai bun, dar cred că psihicul a lucrat mai mult decât a putut fizicul să ducă. Urmează o perioadă scurtă de vacanță și cred că pentru fiecare un nou început. E greu pentru această echipă, e greu și pentru colectivul format anul acesta, ne-am dorit foarte mult să ne salvăm și încă sperăm într-o minune (n.r. există discuții să se păstreze sistemul cu 16 echipe și sezonul următor). Îmi doresc ca Universitatea să revină în Liga Florilor, pentru că este o pierdere foarte mare retrogradarea acestei echipe de pe prima scenă a handbalului românesc!” (Raluca Nicolae)

Universitatea Cluj a terminat sezonul pe locul 14, cu 12 puncte obținute (4 victorii și un egal, dar având o penalizare de un punct). Ardelencele au marcat 690 de goluri și au încasat 836, cele mai multe dintre toate echipele. Rezultatele pozitive au venit împotriva formațiilor Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (25-24), CSM București (27-27), SCM Craiova (27-21), CS Activ Prahova Ploiești (32-23) și Dunărea Brăila (32-29).

Foto: FRH TV

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *