Analiză – Evoluția baschetbaliștilor clujeni în Meciul 2 al Finalei

U-BT Cluj-Napoca s-a impus și în al doilea meci din BTarena, 103-80 cu CSM Oradea și are 2-0 la general, fiind la o singură victorie de câștigarea campionatului. Asemenea jocului din debutul Finalei, și partida de vineri seara s-a decis după un sfert trei excelent reușit de „studenți”.

Sportul Clujean a analizat prestația fiecărui baschetbalist de la U-BT care a evoluat în acest meci.

Primul 5

Foto: Emi Turbuc

Nandor Kuti – Lăudat la finalul jocului de Mihai Silvășan pentru prestația sa defensivă, Kuti l-a anihilat excelent pe Watson și în Meciul 2. Folosit pe post de conducător de joc, Kuti a avut doar sarcini defensive, dezactivând unul dintre motoarele Oradiei, detaliu ce s-a putut observa în neputința bihorenilor de a avea un jucător care să iasă în evidență în mod special.

Patrick Richard – De când joacă la Cluj, n-a avut niciodată un meci atât de reușit pe plan ofensiv! Richard a fost fără greșeală din acțiune, 7/7, cinci dintre aruncări fiind de la distanță. Căpitanul lui U-BT a intrat de câteva meciuri în „modul play-off”, devenind un factor extrem de important în finală până acum.

Karel Guzman – Și-a revenit după un cot încasat în figură de la Valeika în primul sfert și a încheiat cu 9 puncte, 3 recuperări respectiv 3 intercepții. Defensiv a devenit deja o obișnuință să se remarce, fiind la intensitatea unei finale, ca și majoritatea colegilor săi.

Ștefan Grasu – Din mâna lui Grasu au venit primele puncte ale Clujului, tânărul dând elan echipei în momentele de start, când Oradea începuse bine. Prestația i-a remarcat-o Richard în declarațiile de la final, considerându-l un stâlp important de energie ce a adus victoria. Grasu a încheiat cu 3/6 din acțiune, contabilizând 7 puncte, dar a adunat și 5 greșeli personale.

Andrija Stipanovic – N-a putut fi oprit sub panou, reușind de unul singur aproape la fel de multe recuperări ofensive (4) câte a adunat Oradea (5). Stipe a terminat cu 15 puncte, câștigându-și duelul direct cu pivoții adverși, fiind al doilea cel mai eficient (24 indice) după Richard, pe care l-a secondat și la +/-, cu 34.

Rezervele

Foto: Emi Turbuc

Donatas Tarolis – Mână sigură, Doni a terminat cu 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, totul pentru 5/6 din acțiune. Când a fost nevoie de treițele sale, le-a adus, ambele aproximativ din același loc (colțul terenului). Alături de Stipanovic și Richard e parte din „Big 3”, ei făcând diferența după jocurile de la Cluj-Napoca.

Marquis Wright – Printre cele mai bune prestații din acest play-off pe plan individual, Quis strângând 12 puncte și 4 assist-uri. În privința preciziei aruncărilor sale, continuă cu medii subțiri, însă nu se simte acest aspect cel puțin în seria cu Oradea.

Justin Edwards – Momentele sale au venit în sfertul decisiv, când n-a ratat deloc și a plantat două coșuri de trei puncte în curtea bihorenilor. De asemenea, a avut 5 recuperări și 4 assist-uri, revenindu-și în ceea ce privește statisticile ofensive, după trei jocuri mai puțin reușite.

David Vida – Alături de Richard, singurul care n-a ratat din acțiune, 3/3 la final. Vida și-a egalat recordul de puncte marcate în acest play-off, 8, fiind la al doilea meci din stagiunea 2020/2021 (n.r. precedentul fusese cu Steaua în sezonul regulat) în care are 100% atât de la 3 puncte, cât și din interiorul arcului de cerc.

Szabolcs Santa – Un singur coș din acțiune și alte două puncte de la linia de fault pentru pivotul introdus când Stipanovic trebuia odihnit. Santa și-a respectat în mare parte sarcinile cât a evoluat.

Dragoș Lungu și David Lăpuște au juca 2:50 minute, doar cel din urmă aruncând la coș, fără succes. Lungu a avut un assist și o posesie pierdută, iar Lăpuște a contribuit cu o recuperare defensivă.

Foto: Emi Turbuc

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *