Plusuri și minusuri pentru U-BT în urma primelor două meciuri ale Finalei LNBM

U-Banca Transilvania are 2-0 la general în Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a dispus în ambele partide din BTarena de CSM Oradea. Clujenii au câștigat cu 73-62 și 103-80.

Sportul Clujean a scos în evidență principalele aspecte pozitive, dar și cele care pot fi reglate în continuare de clujeni, după primele două meciuri ale Finalei.

Plusuri

+ Apărarea. „Studenții” au fost mult mai conectați în defensivă pentru meciurile cu CSM Oradea, fiind capitolul prin care și-au făcut misiunea mai grea în semifinala cu CSO Voluntari, câștigată după Meciul 5. Acum, împotriva „Leilor Roșii”, băieții lui Silvășan au avut intensitatea unei finale în apărare, ceea ce a contat în deznodământul ambelor partide din BTarena.

+ „Play-off mode” Richard. Căpitanul lui U-BT i-a putut ajuta serios pe Tarolis și Stipanovic, fiind nevoie de un „Big 3” pentru a trece de Oradea fără să conteze alte aspecte. Patrick Richard a terminat cu 13 respectiv 21 de puncte marcate cele două partide.

+ Sfertul al treilea. Detaliul cel mai evident, care a rupt jocul în ambele cazuri. U-BT a strâns rândurile imediat după revenirea pe parchet și s-a dus la 10+ puncte, de unde Oradea n-a putut replica.

+ Recuperările defensive din Meciul 2. Pe lângă sfertul trei excelent, cu 37 de puncte marcate, mingile recuperate după aruncare au contat enorm, fiind un capitol la care alb-negrii i-au dominat total pe rivali (24-13), orădenii fiind și mult mai obosiți după efortul depus în debutul finalei.

+ Jocul colectiv. Assist-urile au contat cu precădere în primul meci (20-8), acolo unde jocul fizic s-a descâlcit prin fazele rapide finalizate de clujeni, care s-au impus cu +11 la final.

+ Aportul publicului în ambele meciuri. Suporterii Universității se mobilizează de fiecare dată când este vorba despre un derby sau de o finală, indiferent de disciplină, iar asta s-a simțit în ambele jocuri din BTarena, unde toate biletele puse la dispoziție s-au epuizat. Sala a dat energie actorilor de pe parchet în momentele complicate, U-BT putându-și apăra avantajul terenului propriu.

Minusuri

  • Banca orădenilor, la același nivel cu cea clujeană. Capitolul la care n-au existat diferențe deloc, fiind la același nivel în ambele partide. Oradea a replicat la fel de bine de pe bancă și aspectul ar putea conta în meciurile din „Antonio Alexe”, unde la fel ca și la Cluj, publicul poate face diferența într-o mare măsură.
  • Medii de 10+ puncte pentru Baciu, pivotul de rezervă al bihorenilor. Omul supriză, Baciu a pus 10+ puncte pe tabelă în partidele din BTarena, fiind printre cei mai constanți jucători ai Oradiei pe plan ofensiv.
  • Revenirile „Leilor Roșii”. Cu toate că vorbim doar despre unele părți din prima repriză în cazul ambelor partide, puterea orădenilor de a veni la un punct pe tabelă sau egala și de la diferențe de două-trei posesii nu trebuie neglijată în vederea Meciului 3.

Finala continuă la Oradea, în 15 iunie de la ora 20.00, în cazul unei victorii din partea Clujului, sezonul baschetbalistic terminându-se în România.

Foto: Ovidiu Bujor

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *