S”U”cces in extremis pentru „U” Cluj. 2-1 cu Metaloglobus în prelungiri!

Succes in extremis pentru „U” Cluj în primul meci din „exilul bihorean” din comuna Sânmărtin, în meciul cu Metaloglobus, într-o partidă care a contat pentru etapa a 5-a a Ligii a 2-a, „studenții” lui Lincar s-au impus cu scorul de 2-1 la final, obținut dramatic, în minutul 95, iar alb-negrii rămân pe locul 2 în clasament.

Un 2-1 care a venit meritat, pentru că, dacă în prima repriza „U” a tras un singur șut periculos (Dican, 13) și a încheiat-o prost, cu 0-1 pe tabelă, în al doilea mitan „studenții” au presat, au egalat prin tânărul fundaș central Victor Dican (84) la un corner executat de Blejdea si au „ucis-o” pe incomoda Metaloglobus București în minutul 95, grație reușitei lui Alexandru Boiciuc, care a împins mingea în poartă din 6 metri.

Albert Hofman putea închide conturile în minutul 88, dar reluarea sa cu capul a trecut pe lângă din 6 metri.

În rest, meciul a fost unul de luptă, cu un Metaloglobus bine așezat în teren, care a blocat orice acțiune de atac U-istă în prima repriză și a a marcat prin experimentatul Ovidiu Herea, în minutul 28. S-a intrat cu 0-1 la cabine.

Antrenorul Erik Lincar a mutat rapid cu Blejdea aruncat în luptă, care a venit cu un aport important în atacul șepcilor roșii.

Un moment important s-a petrecut în minutul 63, când ex-”U”istul Andrei Răuță l-a blocat pe Blejdea și a primit cartonașul roșu! „U” a egalat apoi și a presat puternic, iar Metaloglobus a cedat în prelungiri. Per total însă un joc destul de slab al echipei clujene antrenate de Eric Linkar, dar o victorie muncită și trei puncte importante care o mențin pe Universitatea pe podiumul ligii secunde.

Etapa viitoare, Universitatea Cluj va evolua în deplasare, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, pe 11 septembrie, de la ora 11:00.

În urma acestui rezultat, alb-negrii sunt pe 2 în clasamentul ligii secunde, cu 12 puncte, la egalitate cu liderul Concordia Chiajna.

Echipele de start:

”U” Cluj: Gorcea – Gîț, Gugu (cpt.), Vomir, Mitrea, Ribeiro, Dican, Haită, Nic. Pîrvulescu, M. Ciobanu, Boiciuc
Rezerve: Micle – Hofman, Taub, Balgiu, Țurcan, Novac, Blejdea, Voinea, Tescan
Antrenor: Erik Lincar

Metaloglobus: Gavrilaș – Andr. Sava, Caramalău, D. Lung, I. Sîrbu, Borțoneanu, Pandele – Enache, Al. Coman, Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.)
Rezerve: Nedelcovici – L. Cazan, Gafaru, Al. Lazăr, Andr. Răuță, Tudoran, Ed. Vraciu, Covalciuc, Plumbuitu
Antrenor: Nicolae Grigore

Cronică de Tiberiu Fărcaș, de la Sânmărtin.

FOTO: Cătălin Stroia

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *