Victorie importantă în ultima secundă pentru U-BT Cluj-Napoca la Oradea. Patrick Richard, eroul serii care a adus al 16-lea succes consecutiv

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a rămas neînvinsă în Liga Națională, după ce s-a impus dramatic pe terenul lui CSM CSU Oradea, în derby-ul etapei cu numărul XVIII, scor 79-81, grație unui coș înscris în ultima secundă de Patrick Richard. 

Partida dintre cele două formații a fost una extrem de echilibrată și a avut ritm, iar cele două echipe au furnizat puncte pe bandă rulantă.

Stefan Birčević a fost în mare formă și a desprins-o pe U-BT la 8-14, Oradea a egalat la 16, apoi a mers cap la cap până în finalul sfertului, iar tabela a arătat 24-26. Alb-negrii s-au impus în actul secund, având o viteză în joc și au dominat confruntarea până la pauză, intrând la pauză mare cu un avantaj important pe tabelă, 37-50.

În sfertul al treilea, Birčević a înscris pentru 48-61, iar CSM Oradea a răspus prin coșuri de la mare distanț, grație reușitelor lui Kris Richard, Stephen Holt și Mark Ogden.

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au avut un avantaj de 15 puncte în urma reușitelor lui Elijah Stewart.

Finalul a fost unul incendiar și pe muchie de cuțit, dar Kris Richard a izbutit un coș cu fault de la trei puncte și a egalat la 79, ultima posesie a revenit clujenilor, iar „românul” Patrick Richard a recuperat și a a adus victoria pentru alb-negri în ultima secundă.

U se pregătește acum de confruntarea din deplasare cu Prometey.

Oradea nu părea în cea mai bună formă, dar știam la ce să ne așteptăm. Acest meci reprezintă un derby. Oricine poate câștiga. Nu suntem mulțumiți de felul cum s-a desfășurat meciul, am făcut greșeli, dar ne bucurăm de victorie. Nu am comunicat în defensivă la acea aruncare a lui Kris Richard. Am rămas concentrați, uniți și am gestionat mai bine finalul. Am anticipat acea aruncare a lui Brandon și am fugit să recuperez mingea. Mi-am dorit să îmi ajut echipa„, a declarat Patrick Richard, jucător U-Banca Transilvania.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *