Erik Lincar, după victoria lui „U” Cluj cu Dinamo: „Am simțit că acest club reprezintă și este unul dintre cele mai importante din România”. Ce provocare le-a adresat celorlalți antrenori

Antrenorul lui „U” Cluj, Erik Lincar, a declarat că după aspectul jocului este nemulțumit de rezultatul înregistrat în fața lui Dinamo, scor 2-0, în primul meci de baraj, dar și-a felicitat elevii pentru că au luptat extraordinar și vor lupta până la capăt pentru promovare, iar în returul de la București confruntarea va fi de 50/50.

„După aspectul jocului sincer pot să zic că sunt nemulțumit de rezultat, aici analizând doar echipa mea, pentru că am mai avut încă două ocazii rarisime, în momentul când scapi singur cu portarul e ceva extraordinar și procentajul ar trebui să fie mult mai mare în golurile marcate. E adedvărat, dacă e să privesc în ansamblu, și Dinamo a avut ocazii bune de a marca, două bări, alte situații.

Băieții au lupta extraordinar, chiar peste un procentaj de 100%, au dat mult mai mult, am fost criticați de multe ori, le acceptăm și le merităm, dar tot timpul am spus că noi cei ce suntem aici, iubim acest club, nu îl trădăm și vom juca până la ultima picătură să ne îndeplinim obiectivul.

Astăzi s-a încheiat doar prima repriză, mai e una la București, unde presiunea va fi enormă pe ambele echipe, cine va fi mai puternic din punct de vedere mental va reuși să-și apropie rezultatul. Mulțumesc publicului care iarăși a fost în număr mare, știți foarte bine în trecut, am început cu 10.000, au venit 14.000, la meciul cu Hermannstadt au fost 22.000, păcat că nu am reușit atunci pasul final să promovăm la Liga 1. Și atunci pot să spun că eu am simțit că acest club reprezintă unul dintre cele mai importante și este din România.

Nu trebuie să vorbim aici de istorie, de alte situații, ci doar de publicul care a venit în număr mare la atâtea jocuri, să facem o medie, am fi în primele 3 în România la ora actuală. Ne gândim că suntem o echipă de liga a doua, dar după cum ați văzut în spatele băncii, Clujul este doar în alb și negru, iar asta lumea trebuie să înțeleagă, ar fi bine să înțeleagă. În Cluj sunt mulți oameni care iubesc acest club, poate mulți dintre ei au stat așa într-o expectativă să vadă ce se întâmplă, a adevărat că fotbalul din ziua de azi ca să îi aduci la stadion ai nevoie de rezultate, dar acest club este imens și cred eu poate juca multe meciuri cu casa închisă. Mulțumesc încă o dată, sper să fie alături de noi cu toată energia, cu sufletul, cu inima în cele 95-100 de minute care se vor desfășura la București”, a declarat antrenorul Erik Lincar la conferinta de presa de la finalul partidei.

Despre Florian Haită

„Sunt alegerile antrenorului din timpul unui meci, în funcție de adversar, în funcție de situațiile de joc, toată lumea știe că Haită a venit aici la Cluj datorită mie și este unul dintre jucătorii mei preferați, dar asta nu înseamnă că nu îmi urmăresc și eu interesul și în special rezultatul, iar această echipă să câștige de cât mai multe ori, iar acum în situația de față să promoveze. Pot să spun e că poate Haită va intra la București, va da gol și vom promova.

Am spus tot timpul, nu am titulari, am o echipă. Poate am fost criticat de multe ori că tot am făcut schimbări, nu avem un lot numeros, suntem 23 de jucători, nu ca alte echipe 30, mă bazez pe fiecare dintre ei și de aceea fiecare a avut și va avea șansa să joace și să își lase amprenta asupra acestei echipe și cred eu într-un mod pozitiv și plăcut pentru toată lumea„, a mai susținut tehnicianul.

„Mă adresez publicului că poate să demonstreze tuturor în această țară că U Cluj este numărul 1. În acest moment din punct de vedere al publicului și pe viitor, sper eu, și din punct de vedere sportiv. Aici noi trebuie să venim și să ne ridicăm la nivelul lor”, a mai declarat Lincar.

Mesajul lui Lincar pentru ceilalți antrenori

„Eu pot să spun și am curajul să spun orice vreau, știți de ce, că mă uit la orice în ochi și nimeni nu are ce să îmi reproșeze și să îmi spună că ai făcut tu vreodată ceva. Merg la orice test relaxat, dar nu știu câți sunt relaxați, aia e problema, și chiar le doresc tuturor antrenorilor să iubească această meserie, să fie corecți cu ea și niciodată să nu dea altora șansa să câștige prin unele metode. Haideți să curățăm fotbalul acesta românesc, eu aș face și momentul zero, pentru mine ar fi ideal. Eu aș lua și liga a doua, să vedem ce s-a întâmplat anul acesta, mergem toți și să povestim, fiecare să pună trei întrebări la fiecare, să vedem ce iese, dar credeți că va face cineva asta vreodată? Nimeni„, a mai susținut antrenorul.

Trebuie să uităm meciul de astăzi, începem de la 0-0

„Șansele sunt 50/50, Dinamo e o echipă puternică și ați văzut și dumneavoastră astăzi. Dacă nu vom fi la fel de muncitori, de luptători, de determinați vom avea mari probleme. Trebuie să uităm meciul de astăzi, partida începe de la 0-0, trebuie să mergem să avem curaj și de ce nu, să dăm gol sau goluri dacă vrem să obținem ceva. Dar presiunea va fi enormă pe toată lumea, nu numai pe noi, însă cel mai puternic va triumfa”, a mai declarat Lincar.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *