U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul trofeu al noului sezon – Supercupa României!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a câștigat primul trofeu al noului sezon competițional 2022-2023, după o victorie obținută la Ploiești împotriva formației CSO Voluntari, într-o partidă care a avut loc în Sala Olimpia, scor 78-76.

Confruntarea de la Ploiești a avut un ritm bun de joc, iar Voluntari a început mai bine meciul și a preluat conducerea cu scorul de 9-4, însă Patrick Richard a adus-o pe U-BT Cluj la conducere, iar rezultatul la finalul primului sfert a fost unul extrem de echilibrat, încheiat cu scorul de 22-21 pentru clujeni.

În sfertul al doilea, alb-negrii au evoluat mult mai bine și au reușit să spargă defensiva ilfovenilor, iar cu un joc colectiv mult mai bine pus la punct, Stefan Birčević a scuturat plasa de la mare distanță, în vreme ce Victor Sanders a adus energie de pe banca de rezerve. Americanul a depus un efort important în defensivă și a reușit să limiteze din viteza fundașilor de la Voluntari, iar avantajul la pauza mare a fost de 44-31 pentru U-BT Cluj-Napoca. 

În cel de-al treilea sfert, Voluntariul s-a trezit la viață, iar pivotul Thompson a reușit câteva coșuri importante din spațiul de trei secunde, dar Nandor Kuti le-a tăiat aripile cu un coș de trei, urmat de un slam-dunk de senzație marca Karel Guzman, iar scorul a fost de 58-45.

Cel mai bun om al Voluntariului a fost Eric Thmpson, care a fost providențial sub coșul adversarilor, dar U-BT Cluj-Napoca, cu un lot mult mai valoros, a continuat să controleze și să se afle la timona jocului. Jordan Taylor a înscris un coș dintr-un unghi dificil, iar scorul a ajuns la 73-68.

Finalul partidei a fost unul extrem de încins, dar campioana României a gestionat mult mai bine meciul și astfel s-a impus până la final, adjudecându-și primul trofeu pus în joc al acestui sezon.

Cel mai bun marcator pentr U-BT Cluj a fost Patrick Richard, cu 15 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Jordan Taylor a strâns 13 puncte, o pasă decisivă și o recuperare, pe când Meindl și Bircevic au reușit câte 11 puncte fiecare. 

De asemenea, Patrick Richard a primit titlul de MVP al meciului.

U-Banca Transilvania va debuta joi, 29 septembrie, în Liga Națională, cu o confruntare împotriva celor de la CSM Petrolul Ploiești. Disputa va fi transmisă în direct la Digi Sport și Prima Sport, cu începere de la ora 18:00. 

„S-a jucat până la final, nici nu ne așteptam să fie altfel. Am avut o primă repriză foarte bună, ne-am apărat și am găsit energia necesară pentru a ne crea un avantaj. Am început destul de moale sfertul trei, ceea ce i-a adus pe Voluntari în joc. Până la urmă, acestea sunt finalele.

Niciodată nu sunt câștigate după pauză sau după un singur sfert. Trebuie să joci până la final. Am întâlnit o echipă puternică, au revenit în meci, dar îmi felicit băieții pentru că au rămas tari din punct de vedere mental și fizic.

Am găsit soluțiile și nu cred că s-a pus prea mult problema învingătoarei, deși am câștigat la două puncte și au existat anumite emoții. Până la urmă, victoria este victorie și ne-am adjudecat primul trofeu pus în joc. Joi vom reveni în Sala Olimpia, jucăm cu Ploieștiul, așa că nu este momentul să celebrăm prea mult. Campionatul de abia începe!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *