„Căpitanul” lui „U” Cluj, Romario Pires, înaintea duelului cu CFR: „Un derby este un meci special, dar trebuie să-l tratăm ca pe un meci de fotbal”

Căpitanul Universității Cluj, Romario Pires, a prefațat și el partida cu marea rivală CFR Cluj din prima etapă a Cupei României, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare partidei din această seară, de la ora 21:00, de pe Cluj Arena.

„Cum a zis și Mister, fiecare meci este foarte important. Cupa României este o competiție foarte frumoasă și dacă ajungem în finală avem șansa să jucăm cu un trofeu pe masă. Un derby este un meci special, dar trebuie să-l tratăm ca pe un meci de fotbal. Eu am așteptat fiecare meci în parte. Normal că la meciul cu CFR este o altă atmosferă, dar trebuie să ne pregătim și să-l tratăm ca pe un meci de fotbal.

Cred că noi, băieții care suntem aici din ianuarie și cei care au venit acum în vară, deja simțim că fanii așteaptă destul de mult acest moment. Pentru un an un derby este un moment important și normal că și pentru noi pe teren este foarte important, dar orgoliul fanilor, să-i bată pe rivali, este și mai important. Este un moment frumos, sunt cu Gorcea în cameră și-mi povestea cum era atmosfera când era mic. E un moment special pentru oraș„, a declarat Pires.

Pires a declarat că echipa trebuie să fie concentrată și motivată pentru acest joc.

Nu cred că trebuie nimic special. Este un meci de fotbal, cum am zis. Toți ne dorim să jucăm asemenea meciuri și fiecare știe responsabilitatea unor meciuri de genul.

Purtăm sigla lui U Cluj pe piept și știm că oamenii vor să câștigăm fiecare meci, dar în special pe acesta. Trebuie să venim motivați de acasă și să intrăm așa pe teren. Normal că dacă fiecare poate să vină cu un cuvânt sau o atitudine în plus pe teren să ne ajutăm, este foarte important„, a mai precizat jucatorul.

Despre presiunea din tribune

„De asta este fotbalul un sport frumos, pentru că mereu joci cu presiune. Din momentul în care îți place să joci pe un stadion gol, eu cred că nu mai poți să joci fotbal. Acesta este farmecul fotbalului, să ai presiune pro și contra. Noi, fiind jucători de Liga 1, trebuie să știm să administrăm aceste momente. Sperăm să decurgă totul foarte bine, suporterii să ne ajute și să ne împingă, și noi trebuie să știm să fim liniștiți dacă din partea cealaltă vin înjurături și să câștigăm acest meci„, a mai sustinut mijlocasul.

Meciul dintre U Cluj și CFR va începe la ora 21:00, pe Cluj Arena, și va fi televizat de Digisport, Prima Sport și Orange Sport.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *