CFR Cluj, primul eșec în Superligă după 7 meciuri. Un penalty inexistent a decis soarta derby-ului feroviar, iar VAR-ul a fost din nou degeaba

Dacă în etapa trecută CFR Cluj s-a impus în fața rivalei locale „U” Cluj cu un penalty la fel de controversat, roata s-a întors duminică seara, 30 octombrie, în Giulești, când Rapidul a câștigat de această dată în fața trupei lui Dan Petrescu cu scorul de 2-1 prin două penalty-uri, unul dintre acestea fiind inexistent, văzut doar de „centralul” Cătălin Popa.

Derby-ul feroviar din etapa a 16-a s-a disputat într-o atmosferă frumpasă creată de fani în Giulești, iar CFR a avut un început mai bun de joc. Deac a trimis o centrare de la colțul terenului, Yuri a reluat cu capul spre poartă, dar Albu a respins (3). Petrila a trimis o centrare din corner, dar balonul nu a ajuns la niciun coechipier (7). Replica Rapidului a venit un minut mai târziu, Dragoș Grigore a reluat cu capul, dar mingea a trecut pe lângă.

Elevii lui Petrescu au reușit să înscrie în minutul 11, în urma unei pase filtrante trimisă de Petrila pentru Malele, iar acesta a înscris, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Petrila a mai trimis o minge din afara careului cu dreptul, dar reluarea sa a fost pe lângă (27). Penalty pentru Rapid. Scuffet l-a faultat dur pe Luckassen, iar arbitrul Popa a dictat 11 metri, iar Săpunaru a deschis scorul (36): 1-0. Rapidiștii au mai avut o situație bună de gol la reluarea lui Luckassen, dar acesta nu a reușit să cadreze mingea pe poartă (42).

Prima repriză s-a încheiat cu trupa lui Mutu în avantaj, iar în debutul reprizei secunde, Petrescu a decis să îl schimbe pe Petrila cu Birligea.

Sefer a reluat din afara careului, dar mingea a trecut peste poarta lui Scuffet (53). În urma unui contraatac, CFR a restabilit egalitatea după o centrare trimisă de Ciprian Deac pentru Karlo Muhar, care a înălțat perfect și l-a învins pe Horațiu Moldovan (54).

O fază controversată a avut loc în minutul 68, în urma căruia arbitrul Cătălin Popa a acordat al doilea penalty pentru Rapid la o cădere în careu a lui Mario Dugandzic, iar fostul atacant al CFR-ului a înscris de la punctul cu var (71). Reluările au arătat că Burcă nu l-a faultat pe Dugandzic, iar „centralul” nici măcar nu a cerut verificare VAR. Același atacant al Rapidului a trimis direct în brațele lui Scuffet (80) și tot el nu a reușit să trimită o minge pe poartă în prelungirile meciului. Trupa din Giulești a mai avut o situație bună de gol în prelungiri, la reluarea lui Kait din interiorul careului a lovit bara.

Partida s-a încheiat cu victoria Rapidului, care a acumulat 32 de puncte și a rămas pe locul 2 în Superliga, în timp ce CFR Cluj a rămas pe a treia treaptă a podiumului, cu 28 de puncte.

Pentru CFR urmează joi, 3 noiembrie, confruntarea din Gruia cu Ballkani, de la 19:45, în ultima etapă a grupelor Conference League, meci decisiv pentru calificarea în primăvara europeană.

Echipele de start:

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais – Kait, Al. Albu, Emmers – Sefer, Luckassen (Vojtus, min 90+1), Al. Ioniță II (Dugandzic, min 63)
Rezerve: Drăghia – Fl. Ștefan, Crepulja, Ignat, Iacob, A. Ciobanu, Pănoiu, Dugandzic, Vojtus 
Antrenor: Adrian Mutu

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri (Kolinger, 43), A. Burcă, Braun – Boateng, Muhar, Bordeianu (Janga, min 72) – Petrila (Birligea, min 46), Malele, C. Deac (Roger, min 78)
Rezerve: Bălgrădean – R. Bălan, Kolinger, Hoban, Cvek, Roger, Birligea, Mistrati, Janga 
Antrenor: Dan Petrescu

Cartonașe galbene: Ioniță II (12), Kait (64), Sefer (70), Luckassen (77) // Scuffet (35), Deac (51), Malele (62), Birligea (70), Burcă (70)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *