QATAR 2022. Croația, prima semifinalistă! Portarul croat face meciul vieții!

Primul sfert de finala le-a adus vineri, de la ora 17:00, față în față, pe Croația și Brazilia.

Prima repriză s-a desfășurat mai mult la mijlocul terenului, singura echipă care și-a creeat ocazii a fost Brazilia. Vinicius a fost primul care a amenințat poarta croată, în minutul 5, însă Livakovic a intervenit fără emoții. Tot Vinicius a avut următoarea ocazie, în minutul 20, dar Livakovic a fost din nou la post. Minutul 42 a adus prima ocazie a vedetei Neymar, dar din nou poartarul croat a intervenit decisiv, la un șut deviat, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 0-0.

A doua repriză a început cu un iureș ofensiv al sud-americanilor, dar portarul Livakovic a făcut probabil meciul carierei. Mai întâi, în minutul 47, acesta a scos în extremis un șut a lui Richarlison, deviat de către croatul Sosa. Apoi, Neymar l-a pus la grea încercare pe croat, în minutul 55, cu un șut din câțiva metri, dar din nou fără succes pentru brazilieni. Paqueta a avut cea mai mare ocazie a Selecao , în minutul 66, dar singur din câțiva metri l-a luat la țintă pe Livakovic. Neymar și Paqueta au fost ultimii care au avut ocazii în timpul regulamentar (minutele 76 și 80), dar s-au lovit de același portar croat. Brazilia-Livakovic 0-0 după 90 de minute.

Până la urmă brazilienii au reușit să introducă mingea în poartă, Neymar l-a dribat pe portarul croat în minutul 105 și a înscris cu poarta goală. Părea că meciul e terminat, având în vedere că europenii nu au trimis niciun șut pe poartă tot meciul. Primul șut pe poartă al croaților a venit abia în minutul 117, prin Petkovic, care a înscris! 1-1 și urma loteria loviturilor de departajare.

Croații, care nu au pierdut niciodată la penalty-uri, la Cupa Mondială, au avut nervii mai tari și au înscris toate loviturile de departajare prin Vlasic, Majer, Modric și Orsic. Coșmarul brazilienilor, Livakovic, a scos primul penalty al lui Rodrygo. Casemiro și Pedro au înscris apoi pentru sud-americani. După aceea, bara s-a opus la penalty-ul lui Marquinhos și croații ies încă odată învingători după loviturile de departajare.

Croația va întâlni în semifinale câștigătoarea meciului dintre Olanda-Argentina.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *