DIFERENȚE. Ce pensie îi plătește statul român față de cel olandez lui Mihai Neșu

Fostul fotbalist Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie încasează de la statul român față de ce pensie încasează de la statul olandez, după accidentarea suferită în 2011 care l-a lăsat paralizat în scaun cu rotile.

Statul român îi plătește o pensie de 100 euro pe lună și una de însoțitor de 300 euro, în timp ce din Olanda încasează lunar 3.000 de euro.

„Din păcate, când m-am întors din Olanda am zis că pot să rezist, să zic așa, să fiu bine la mine în țară. Trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și, dacă le văd, să încerc să le schimb și să nu mă afecteze. Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic, cele mai multe persoane cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, trăiesc foarte greu”, a spus Mihai Neșu la Antena 3.

Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât de greu le e părinților lor să-i ajute și să le ofere toate condițiile”, a adăugat Neșu.

Mihai Neșu, acum în vârstă de 39 de ani, a rămas paralizat în 2011, ca urmare a unui accident suferit la antrenamentul echipei olandeze FC Utrecht.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *