Concluziile lui Sabău la finalul cantonamentului din Antalya: „Încă suferim la capitolul concentrare în momentele decisive”

Directorul tehnic al echipei Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a tras concluziile la finalul stagiului de pregătire din Antalya, Turcia, după succesul cu 4-2 împotriva elvețienilor de la Schaffhausen. Tehnicianul susține că echipa sa încă suferă la capitolul concentrare și va încerca să accentueze acest aspect în următoarea perioadă. Dacă va fi menținută această stare de spirit și jucătorii vor înțelege că trebuie să fie concentrați 200%, echipa își va putea îndeplini obiectivul.

„Am încheiat această perioadă cu un meci cu ritm, mai ales în prima repriză, una în care am ținut de minge, am pasat, am jucat foarte rapid, am reacționat imediat ce am pierdut mingea, am încercat să recuperăm și am avut ocazii frumoase de a înscrie, chiar două goluri lucrate, foarte mult am lucrat la antrenament, plus acea execuție senzațională a lui Ispas.

Încă suferim la capitolul concentrare în momentele decisive, la ultima pasă, încă suferim la capitolul presing în momentul în care recuperăm, dar una peste alta eu zic că a fost un cantonament reușit și foarte important că nu am jucători accidentați, iar cei care au fost își intră în ritm ușor-ușor și revin până la urmă.

Dacă menținem această stare de spirit, concentrarea și înțelegem că trebuie să ne antrenăm foarte bine, să fim concentrați 200%. Atunci când ai intensitate, când îți place să joci, îți place chiar și să alergi, să îți dorești să câștigi, cred că putem face lucruri foarte frumoase și ne putem îndeplini obiectivul”, a declarat directorul tehnic Ioan Ovidiu Sabau.

Despre primele meciuri oficiale din 2023

„Emoțiile sunt, este clar, ne așteaptă două jocuri importante și grele pe teren propriu, dar și noi trebuie să avem încredere în tot ceea ce am făcut și să facem ceea ce am pregătit, acolo se poate face diferența, când pregătim foarte bine jocul, avem încredere în noi pentru că s-a lucrat foarte bine, acum urmează o săptămână acasă în care e păcat să stricăm tot ceea ce am construit cu aceeași stare de spirit, dorința de a pregăti foarte bine primul joc cu Voluntari„, a mai susținut Sabău.

„Noi trebuie să ajungem la un nivel de pregătire foarte bun, să văd jucătorii care au cea mai mare încredere în ei, își doresc mult mai mult, la fel să fie capabili să lupte din minutul 1 până în minutul 90, să nu avem acele pauze în care ne relaxăm, în care suntem superficiali, să menținem un anumit tonus și concentrare. Aici trebuie noi să lucrăm”, a conchis antrenorul.

Primul meci oficial pentru U Cluj va avea loc vineri, 20 ianuarie, de la ora 16:30, pe Cluj Arena.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *