Revenire cu dreptul pentru Sabău pe banca lui „U” Cluj. Trei puncte cruciale obținute de „șepcile roșii” după un succes muncit cu Voluntari

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-1 (1-0) vineri după-amiaza, 20 ianuarie, pe teren propriu, împotriva grupării ilfovene FC Voluntari, formație care a evoluat în zece oameni aproape o repriză întreagă. Partida a contat pentru etapa a 22-a a sezonului și a culminat cu revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău pe banca alb-negrilor.

„Studenții” pregătiți de Sabău au început bine partida de pe Cluj Arena, pe un teren greu și îmbibat din cauza ploii de noaptea trecută și s-au instalat în jumătatea oaspeților. Thiam a trimis periculos din marginea careului, dar balonul a fost respins în corner in extremis de portarul Popa (18) și tot el a șutat la colțul lung, dar mingea s-a scurs pe lângă (23).

O nouă ocazie notabilă a lui U Cluj, la reluarea lui Ianis Stoica pe lângă poartă din marginea careului (30). Forcing ofensiv al alb-negrilor a dat roade într-un final, Mamadou Thiam a executat o lovitură liberă de efect din marginea careului, iar mingea s-a dus direct în poartă (37).

Trupa lui Sabău a controlat autoritar primele 45 de minute de joc și nu le-au oferit nicio șansă ilfovenilor de a se apropia de poarta lui Iliev, iar clujenii au intrat la vestiare cu un avantaj minim (1-0).

În debutul reprizei secunde, „U” a avut o nouă situație de gol, dar portarul Popa a respins din fața lui Thiam (46). Lucrurile s-au complicat pentru Voluntari, care a rămas în zece oameni după ce mijlocașul Meleke a văzut al doilea galben și implicit pe cel roșu pentru un fault comis la mijlocul terenului (47).

În zece oameni, Voluntari a restabilit egalitatea după o gafă în apărarea „studenților”, Ispas a pierdut o minge în careu, iar Damascan a venit singur în careu și a șutat cu sete sub bara transversală: GOL și scorul a devenit 1-1 (62). Replica clujenlor a venit pe contraatac, Thiam a șutat periculos la colțul lung, iar portarul a respins în corner. În urma loviturii de colț executate, Andrei Miron a încercat o foarfecă din interiorul careului, însă Popa a respins in extremis. Denis Ispas a șutat și el lamentabil peste poartă (66)., iar trei minute mai târziu, o nouă centrare bine executată de Thiam l-a adus pe nou intratul Bălan într-o situație bună de a marca, dar reluarea sa cu capul a fost peste poartă. Ovidiu Bic a șutat puternic de la 30 metri, dar portarul a respins spectaculos (74).

Ocazie rarisimă a Universității Cluj în urma unui corner executat bine în careu, de unde Ioan Filip s-a înălțat perfect și a reluat cu capul, dar portarul Popa a respins cu un reflex de zile mari de sub bara transversală (84). Alb-negrii au atacat furibund poarta ilfovenilor și s-au jucat cu ocaziile, însă mingea a refuzat să intre în poartă.

Cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, Universitatea Cluj a înscris pentru 2-1 prin Lorand Fulop, care a împins o minge în poartă după o bâlbâială în careul oaspeților și a marcat golul care avea să aducă toate cele trei puncte clujenilor. Sabău s-a dovedit a fi inspirat când l-a introdus pe Fulop în locul lui Vlădoiu în minutul 69. Elevii lui Sabău au evoluat foarte bine în acest meci, echipa arătând o altă atitudine față de restul meciurilor.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar Universitatea a obținut trei puncte importante în economia clasamentului care o urcă pe locul 12 în Superliga, cu 22 de puncte, iar etapa viitoare va veni Rapid București pe Cluj Arena, vineri, 27 ianuarie, de la ora 20:00.

Echipele de start:

U” Cluj: Iliev – Ispas (Bălan, min 69), Miron, Ilie – Oancea, Remacle (Filip, min 81), Bic, Vlădoiu (Fulop, min 69) – Stoica (Haită, min 79),Thiam (Ze Gomes, min 79), Chipciu

Rezerve: Gorcea, Pițian, Pires, Filip, Simion, Haită, Fulop, Ze Gomes, Bălan

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Voluntari: Popa – Miranda, Matricardi, Armas – Costin, Meleke, Sigurjohnsson (Merloi, ’90), Aliji – Rata (Răduț, 90+1), Nemec (Dumiter, min 72), Damascan (Tavares, min 81)

Rezerve: Colado, Andrei, Andres, Vlad, Tavares, Răduț, Merloi, Veiga Lopes, Dumiter

Antrenor: Liviu Ciubotariu

Cartonașe galbene: Miron (28), Ispas (41), I. Stoica *75) // Ricardinho (1), Meleke (35)

Spectatori: 3000

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *