Dan Petrescu, înaintea partidei cu Farul Constanța: „Eu știu ce mă așteaptă la Constanța, sper să știe și jucătorii.”

Luni, de la ora 20:00, primele două clasate, CFR Cluj și Farul Constanța, urmează să se dueleze, pe terenul Farului, în meciul care poate schimba liderul Superligii. Pe primul loc se află constănțenii, cu 45 de puncte, CFR fiind la doar un punct în spatele lor.

Antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, a vorbit, a conferința de presă premergătoare duelului cu Farul , despre situația echipei:

„A fost un cantonament reușit, chiar dacă nu au fost rezultatele care mi-ar fi plăcut să fie, știți că mie îmi place să câștig și în amicale și în oficiale. De trei zile ne antrenăm la Cluj, sunt și ceva probleme de lot, Camora și Kolinger sunt suspendați. Avem și ceva jucători noi, e greu la început până se cristalizează o echipă. Primul meci este foarte dificil, jucăm împotriva echipei de pe primul loc, un meci foarte complicat, mereu a fost așa la Constanța. Sistemul de joc e important, dar nu el câștigă meciuri. Nu contează cum jucăm, e important spiritul de echipă și felul cum abordăm un meci, orice jucător știe să joace în orice sistem. Peteleu a venit nepregătit, Țîru nu cred că e pregătit din punct de vedere fizic, Maglica și Krasniqi la fel. Mă bucur că a trecut Yeboah peste momentul cu Slavia Praga, parcă e mai entuziast și mi-a plăcut de el la antrenamente. Pregătirea și pauza au fost scurte, nu e ca înainte când aveai o lună-o lună și jumătate pauză. Noi deja am jucat 39 de meciuri, mai avem cel puțin 23 sau 24, sperăm să ajungem la 70, adică să mergem mai departe și în Cupa României și în Conference League.”

De asemenea, tehnicianul campioanei României a evidențiat forța celor de la Farul:

„Eu știu ce mă așteaptă la Constanța, sper să știe și jucătorii. Am urmărit meciurile de pregătire a celor de la Farul, știm stilul lor de joc și felul cum pregătesc meciurile. Sunt conștient că va fi un meci foarte greu, sper să reușesc să ghicesc echipa de start și schimbările. Presiunea este pe ambele echipe, mai puțin totuși pe Farul pentru că la începutul campionatului nu cred că se gândeau că vor fi pe primul loc, stadionul va fi plin. Sunt conștient că va fi un meci cu intensitate maximă, cu pressing, cu agresivitate.Cred că în echipe de start va fi aceeași echipă ca cea de anul trecut, ca cea din amicale. E clar că și Boli și jucătorul din Lituania sunt două achiziții foarte bune, Boli a și câștigat campionate cu noi și cu Farul. Preferam alt adversar decât echipa de pe primul loc, dar în același timp, dacă batem, atunci trecem peste ei. ”

Dan Petrescu a fost foarte virulent la adresa informațiilor apărute de-a lungul timpului în presă. Acesta a comentat despre speculațiile cum că el ar da afară jucători:

„Eu nu l-am dat afară pe Dugandzic! Deci Dan Petrescu, nu l-a dat afară pe Dugandzic, eu nu am renunțat la el! Eu nu am fost de acord! Nu am fost de acord să plece nici Jefte, nici Grahovac! Important e ce vrea clubul, eu nu plătesc salariile. Jucătorii știu asta, Jefte și Dugandzic știu că nu eu am renunțat la ei. Dacă vine ofertă pentru Petrila, ce pot să fac eu? Eu îmi doresc ca Petrila să fie aici. Dacă eram patron vă spuneau eu ce făceam, dar nu sunt patron, sunt antrenor.”

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *