Dan Petrescu, înainte de meciul cu FC Voluntari: „Urmează niște meciuri incredibile”

Luni, de la ora 20:00, CFR Cluj are meci în deplasare cu FC Voluntari. Antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, a vorbit despre acest meci, dar și despre meciul din etapa precedentă cu Farul Constanța:

„Ne-am dorit mereu să fim pe primul loc, dar mai important este să fim la finalul campionatului. Am obținut o victorie importantă în ultima etapă, dar în niciun caz nu dă liniște. Cred că am avut pe teren o echipă mai tânără decât a celor de la Farul. Se spunea că mie nu îmi plac fotbaliștii tineri. Nu este așa! Mie îmi plac fotbaliștii! Dacă găsesc unul de 14 ani care joacă bine atunci îl bag pe teren! Urmează niște meciuri incredibile, jucăm la Voluntari, după acasă cu FCSB, la Craiova cu CSU, două meciuri cu Lazio, avem și derby-ul cu „U” Cluj, va fi o perioadă foarte grea. Cu Voluntari va fi meci greu, e mereu foarte greu meciul cu o echipă care vine după o înfrângere, în timp ce noi venim după o victorie și băieții sunt mai relaxați. Recunosc, îmi e teamă de Ciobotariu! Au vreo 14 jucători care au jucat sau joacă în echipa națională, indiferent de țară. De asemenea, Voluntari este o echipă care a fost în play-off și care sunt convins că încă speră la play-off și sezonul acesta.”

De asemenea, „bursucul” a prezentat situația actuală a lotului:

„Deac a fost accidentat, de aceea nu a fost în lotul din etapa trecută. Înainte să se accidenteze venea la stadion la opt și pleca la patru, acum de când e accidentat vine la șapte și pleacă la cinci, stă vreo șapte ore în sală. Ăsta este Cipri Deac, până se va lăsa de fotbal va fi un profesionist. E adevărat că uneori și exagerează, are și el o vârstă și poate de aia a venit și această accidentare. Mă amuză când aud la televizor cum zic comentatorii că CFR are un lot numeros, că avem două echipe. FCSB nu are două echipe? Craiova? Sepsi? Rapid? Toată lumea are două echipe, nu înțeleg. Eu zic că noi mai avem nevoie și de alți jucători pentru că o să fie multe suspendări, dar și accidentări. Mai avem 18 meciuri în campionat și cel puțin două în Conference. În momentul de față, Bîrligea și Petrila s-au antrenat mai puțin și știți că ei sunt jucătorii under, vedem ce soluții găsim. Sper să recuperăm măcar unul din cei doi până luni. Billong s-a lovit din nou, era accidentat deja oricum, Deac a reînceput antrenamentele și Camora și Kolinger sunt apți pentru meciul cu Voluntari. Manea traversează o perioadă bună, oricum mereu a jucat bine când am fost eu la CFR, poate acum joacă un pic mai bine pentru că a marcat și goluri. Cristi ar putea juca în orice campionat.”

Tehnicianul campioanei a vorbit și despre omul meciului de la Constanța, Krasniqi:

„Pe mine m-a surprins că s-a adaptat repede, dar nu m-a surprins deloc prestația lui, mă aștept chiar la mai mult de la el. Chiar dacă nu ar fi jucat bine, eu știu cine e Krasniqi! E un jucător care face diferența și mereu o va face atât timp cât o să fie sănătos. Când am făcut egal cu Ballkani, toată lumea ne făcea praf, numai eu eram fericit, știam ce adversar aveam! Krasniqi era doar unul din ei, acolo sunt jucători chiar mai buni! Urmează meciurile echipei naționale cu Kosovo, să vedeți atunci ce bun a fost egalul nostru acolo!”

De asemenea, Dan Petrescu a discutat și despre subiectul gazonului de pe Cluj Arena și decizia lui Marian Barbu de a nu se folosi de reluări, aseară, la meciul dintre „U” Cluj și Rapid:

„A fost o surpriză negativă ieri, nu mă așteptam să arate așa gazonul. Nici vremea nu ajută. Aici merită felicitări conducerea, au schimbat gazonul, arată și acum bine. Pe mine, sincer, chiar m-a surprins ce am văzut aseară. Eu știam că la U Cluj e terenul bun. Dar, trebuiau să fie pregătiți! Stadionul este al orașului și ar fi trebuit să îi ajute cineva, cum și noi ar trebui să fim ajutați. De ce am mai pus VAR-ul dacă nu ne uităm la el? Eu dacă aș fi arbitru, nu i-aș asculta pe cei din camera VAR dacă nu sunt sigur. M-aș duce și m-aș uita. Așa ar fi corect. Ieri, arbitrul trebuia să se ducă să vadă. Așa am pățit și noi cu Rapid. Penalty-ul a fost clar aseară!”

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *