„U” Cluj vrea să își ia revanșa în fața suporterilor în duelul cu „lanterna” Mioveni, după umilința de la Craiova

Universitatea Cluj va disputa astăzi de la ora 17:00 confruntarea cu CS Mioveni, în prologul etapei a 25-a din Superliga, într-un meci considerat pe teren propriu disputat pe stadionul din Mediaș din cauza gazonului impracticabil de pe Cluj Arena.

Alb-negrii vor să spele rușinea înfrângerii de la Craiova, când au fost înfrânți de trupa pregătită de Nicolo Napoli cu neverosimilul scor de 5-0 și să obțină trei puncte importante.

Formația CS Mioveni are un debut de an 2023 foarte bun, acumulând șapte puncte din 9 posibile de la preluarea echipei de către Nicolae Dică. Formația argeșeană se află pe ultima poziție în clasamentul Superligii, cu trei victorii, șapte egaluri și 14 înfrângeri.

În meciul tur, Universitatea s-a impus cu scorul de 1-0 prin golul reușit de Ely Fernandes în minutul 35, fiind primul succes de la revenirea în prima ligă.

Primul meci direct dintre ”U” și CS Mioveni a avut loc pe 4 noiembrie 2006 în liga secundă, atunci alb-negrii câștigau cu 3-1 în deplasare, iar până acum s-au disputat 17 meciuri între cele două formații, iar bilanțul pozitiv al victoriilor aparține Universității Cluj. Clujenii au obținut 7 victorii, 6 meciuri s-au încheiat la egalitate, iar Mioveni a câștigat 4 meciuri.

Tehnicianul alb-negrilor, Ioan Ovidiu Sabău, a prefațat jocul cu Mioveni de astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ne așteaptă un meci extrem de dificil cu o echipă în formă, care a reușit să facă 7 puncte din 9. Ei arată bine în acest moment, au încredere și entuziasm, o oarecare liniște și un antrenor bun, pe care eu îl apreciez.

Sigur, problema este la noi dacă am reușit să depășim acest moment delicat. Știți foarte bine ce s-a întâmplat la Craiova. Echipa, pentru mine, este aceea din primele două meciuri și le-am spus-o jucătorilor foarte clar„, a declarat antrenorul.

„Clar este o schimbare. A venit un nou antrenor și s-au făcut 7-8 transferuri și se pare că a reușit să-i pregătească foarte bine din punct de vedere fizic. Au dorința de a lupta pentru fiecare minge. Din ce am analizat, nu pot spune că este o echipă care are anumite automatisme.

Este o echipă care luptă. Au făcut șapte puncte de la începutul noului an. Totuși, e o echipă și cu foarte multe minusuri. Nu putem să o considerăm drept o echipă extraordinar de valoroasă.

Trebuie pregătit foarte bine un astfel de joc și trebuie să respectăm forma lor, dar doar atât, pentru că și noi suntem o echipă care joacă atunci când este pregătită și trebuie să fim mult mai motivați. Sunt și astfel de momente, cum am avut la Craiova, dar trebuie să arătăm că știm să le depășim, pentru că noi avem alt potențial„, a completat Sabau.

Cum a explicat Sabău eșecul cu Craiova

„Ești bulversat total și nu înțelegi cum arăți atât de bine în primele două jocuri, totul merge atât de bine și efectiv e total schimbată echipa la Craiova. Aici îmi reproșez că nu am reușit să-i acaparez după toate laudele, aprecierile și respectul de după jocul cu Rapid. Am văzut o oarecare lejeritate la ei, dar m-am gândit că fiind două jocuri foarte grele pe un teren foarte greu și cu adversari buni, m-am gândit să accept o astfel de situație.

Trebuia să intervin și să avem aceeași stare de spirit pe care am arătat-o la fiecare antrenament. Analizăm tot ce putem, dar nu trebuie să ne pierdem încrederea. Dacă ți-ai pierdut încrederea și entuziasmul, avem probleme. Ei trebuie să se considere jucători foarte bine pregătiți și cu calitate, au demonstrat asta în cele două jocuri de acasă. Trebuie să lăsăm capul mai jos, să muncim mai mult și să avem acel spirit de sacrificiu necesar pentru a câștiga meciurile„, a completat directorul tehnic al Univeristatii Cluj.

Sabău știe ce trebuie să facă elevii săi pentru a se impune.

„Va fi un joc dificil. Sper ca terenul să arate foarte bine. În cazul nostru nu pot spune că nu avem atitudine, ci trebuie să ne luptăm mai mult când facem pressing, când atacăm mingea și să fim mai responsabili atunci când avem posesia.

E foarte important să-i aduc pe jucători la o stare mentală bună și să fim în formă din punct de vedere sportiv. Săptămâna de după meciul cu Rapid a fost grea, ne-am antrenat numai pe sintetic și apoi ne-am dus pe un teren atât de bun unde am jucat contra unei echipe care s-a antrenat numai pe iarbă. Am analizat toată situația și încerc să fiu cât mai corect„, a mai precizat antrenorul clujenilor.

Partida dintre FC Universitatea Cluj și CS Mioveni va avea loc vineri, de la ora 17:00, pe stadionul „Gaz Metan” din Mediaș și va fi transmisă pe Digisport, Prima Sport, respective Orange Sport.

Duelul îl va avea la centru pe Szabolcs Kovacs, iar asistenți au fost delegați Sebastian Gheorghe și Stelian Slabu.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *