„U” Cluj a încheiat la egalitate primul amical din cantonament în fața vicecampioanei Sloveniei! Au debutat șase jucători în tricoul alb-negru

Universitatea Cluj se află într-un cantonament în Slovenia, iar marți, 13 iunie, a jucat în primul amical al stagiului de pregătire, obținut 1-1, împotriva vicecampioanei în sezonul trecut, NK Celje.

Noul tehnicial al clubului universitar, Anton Petrea, a debutat în acest prim joc amical șase jucători. Este vorba de Bogdan Mitrea (crescut de “U”, dar care nu apucase încă să debuteze pentru “studenți”), Doru Popadiuc și juniorii Iustin Chirilă, Luca Naghy, Alin Techereș și Nicholas Pop, ultimii trei au îmbrăcat pentru prima dată tricoul echipei clujene la nivel de seniori.

Anton Petrea a început cu patru juniori crescuți de “U”, într-un 4-2-3-1, în formula Iliev – Oancea, Mitrea, Pițian, Neacșu – Scocîlcă, Popadiuc – Tescan, Nistor, Hofman – Rotund.

Prima parte a fost una echilibrată și strânsă, iar cele două echipe și-au împărțit ocaziile. NK Celje a deschis scorul rapid prin Bizjak (8), din penalty, după ce arbitrul a văzut un henț în careu la Hofman. Popadiuc a expediat prima minge spre poarta slovenilor după zece minute de joc, urmat de Scocîlcă, șut peste poartă (24). Finalul primelor 45 de minute au găsit-o pe Universitatea în atac, iar Nistor a centrat bine din lovitură liberă, mingea a fost reluată cu capul de Pițian, dar pe centrul porții, ușurând misiunea goalkeeper-ului sloven.

Fără schimbări la pauză, în debutul reprizei secunde Hofman l-a încercat din nou pe portarul advers (47), dar fără succes. Și tot el a trimis periculos spre poartă (49), dar mingea s-a oprit în plasa lateral la finalul unei acțiuni pe axa Scocîlcă – Rotund – Hofman.

Minutul 80 a adus din nou egalitatea pe tabelă, în urma unei pase a lui Nistor, care l-a găsit pe Dorinel Oancea infiltrat în spatele fundașilor sloveni, iar acesata nu a ezitat și l-a executat pe portarul advers la colțul lung.

Alb-negrii au continuat să joace pe cartea atacului, iar același Nistor s-a aflat la servire, centrarea mijlocașului a fost respinsă de adversar, iar Pop s-a găsit în poziția de a relua periculos cu capul, însă fără efect pe tabelă.

Pe parcursul reprizei secunde, Anton Petrea i-a introdus în terenpe Nagy (60, Rotund), Techereș (60, Neacșu), Chirilă (65, Iliev) și Pop (70, Scocîlcă).

Pentru jucătorii Universității urmează o perioadă de patru zile de antrenamente fizice, iar duminică este prevăzută întoarcerea la Cluj, iar în 22 iunie începe cel de-al doilea cantonament din intersezon, în Austria.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *