„U” Olimpia Cluj a pierdut finala Cupei României în fața lui Carmen București. S-a lăsat cu scandal după meci, după ce campioana României a avut un gol anulat eronat! VIDEO

Multipla campioană a României la fotbal feminin, „U” Olimpia Cluj, a ratat șansa de a face eventul în acest sezon competițional 2022-2023, după ce a pierdut finala Cupei României în fața formației Carmen București, în urma unor greșeli flagrante de arbitraj a brigăzii conduse de Szabo Krisztina. Meciul s-a încheiat în prelungiri cu scorul de 2-1 pentru formația bucureșteană, după ce la finalul celor 90 de minute tabela a arătat 0-0.

Confruntarea dintre cele două formații a fost una extrem de echilibrată și fără ocazii mari, singura fază notabilă a fost în minutul 39, atunci când Ioana Borțan de la U Olimpia Cluj a trimis mingea în poartă dintr-o lovitură liberă perfect executată de la marginea careului, dar reușita sa i-a fost anulată deoarece aceasta arbitra a considerat că Mihaela Ciolacu, aflată în dreptul zidului, le-ar fi jenat pe adversare, deși pe filmare nu se vede nimic.

Cele două formații au mers cap la cap și în repriza a doua, jocul fiind sub același echilibru, nici una dintre echipe nu a avut vreo ocazie clară, iar duelul s-a decis în prelungirile partidei.

Carmen a spart gheața în minutul 98, marcând prin Kara Jouli, cu o reluare cu capul dintr-o centrare din flancul drept, iar mignea a ricoșat în poartă din portarul Olimpiei.

Sursa foto: Copyright © Transilvania Photos - ATP / Gábor István-Gábor. Toate drepturile rezervate.

Bucuria bucureștencelor nu a durat mult, iar Carolina Țabur a restabilit egalitatea pentru U-Olimpia Cluj (106). Câteva minute mai târziu, Carmen a preluat din nou conducerea prin Daniela Preda, care a a preluat pe piept o centrare în careu și a trimis cu stângul din voleu în plasa laterală.

La finalul meciului s-a iscat un scandal, după ce jucătoarele de la Carmen au început petrecerea pe gazon, dar imediat lucrurile au escaladat și a început o bătaie pe gazon între fotbalistele celor două echipe. Intervenția staff-urilor și a echipei medicale au stins conflicul dintre jucătoare, dar fotbalistele clujence au continuat să fie supărate. Unul dintre plexiglasul băncii de rezerve a fost spart de nervi.

Jucătoarele Clujului l-au ignorat pe directorul tehnic al FRF, MIhai Stoichiță, în timpul decernării medaliilor și trofeului.

De asemenea, jucătoarea de la Olimpia, Ioana Borțan, a acuzat arbitrajul, dar și firma de pază, unul dintre agenți amenințând-o pe jucătoarea Clujului.

”Noi nu am pierdut. S-a transmis Cupa mai departe, dar noi nu am pierdut, a luat-o cealaltă echipă. Sunt foarte supărată. E trist, să ajungi la 15 ani de fotbal și să nu vezi niște faze….

Am încercat să aplanez conflictul de la final, tocmai de asta am fost amenințată de omul de la pază. Acum nu-l mai găsesc pe aici. Să mă amenințe că mă ‘rezolvă’ el e trist.

Îmi cer scuze în numele colegelor mele, nu știam că nu au dat mâna cu Mihai Stoichiță”, a declarat Ioana Borțan.

Echipele de start:

Carmen: Danielle Krzyzaniak – Androniki Michalopoulou, Ana Maria Stanciu, Giorgiana Vasile (C), Paulina Sarkanaite , Claudia Chiper, Catarina Realista, Iuliana Obreja, Maria Cristea, Bawm-Lung Galau, Rania Kara-Joulie 
Rezerve: Oxana Zheleznyak, Eva Atanasova, Oana Dragu, Maria Neacșu, Anastasia Toma, Daniela Preda, Laura Sondore, Isabelle Nascimento E Silva, Maria Miahalche 
Antrenor: Andra Vela 

U Olimpia Cluj: Mirela Pop Ganea – Maria Stamate, Cristina Botojel, Simona Sigheartău, Andreea Pînzariu, Ioana Bortan (C), Mihaela Ciolacu, Mara Bâtea, Carolina Țabur, Ioana Bălăceanu, Carmen Marcu 
Rezerve: Nazym Izmailova, Adina Borodi, Karina Bede, Abiodun Famuditi, Sonia Bumbar, Florentina Iancu, Daiana Oneț, Adina Giurgiu 
Antrenor: Constantin Olariu

Este prima Cupă a României din istoria lui Carmen Bucuresti, la prima finală disputată.

Sursa foto: Copyright © Transilvania Photos – ATP / Gábor István-Gábor. Toate drepturile rezervate.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *