„U” Cluj a început cu o remiză noul sezon din Superliga! Gorcea, eroul clujenilor!

Universitatea Cluj a început cu o remiză aventura în noul sezon competițional 2023-2024 al Superligii, scor 1-1, pe terenul formației Petrolul Ploiești, un meci în care portarul Andrei Gorcea și-a salvat echipa cu un penalty apărat la Budescu.

Pe o căldură infernală, clujenii pregătiți de Toni Petrea au reușit deschiderea scorului în urma unei faze frumos lucrate pe axa Dan Nistor – Chipciu, primul a executat o lovitură liberă perfectă, mingea a ajuns direct la căpitanul echipei, iar acesta complet nemarcat a trimis fără probleme din 12 metri pentru 0-1. (14).

Bucuria alb-negrilor nu a durat mult, iar golul egalizator a venit rapid, pe contraatac. Căpitanul Petrolului, Țicu, l-a văzut perfect pe Musi cu o pasă, iar acesta din urmă a trimis în stânga portarului din întoarcere și a adus egalarea la 1-1 (29). Înainte de acest gol, ploieștenii au mai avut două situații bune de gol, reluarea lui Petrovici a fost scoasă de Gorcea, iar Pițian a scos din fața porții șutul lui Grozav. Același Gorcea a fost la post la reluarea lui Budescu în forță în minutul 37.

În finalul primei reprize, Universitatea a avut o ocazie rarisimă care ar fi putut aduce un nou gol, Popadiuc a trimis perfect în prelungirile primei părți, dar mingea a lovit bara (45+1).

În debutul reprizei secunde, Petrolul a apăsat pedala de accelerație și a dominat jocul. Gorcea a fost salvat de bara transversală la șutul lui Grozav (49). Un henț comis inutil de fundașul Andrei Pițian în careul propriu, fără a avea pe nimeni lângă el, a adus un penalty pentru gazde, decis de VAR, dar Constantin Budescu nu a putut să îl învingă pe Gorcea și portarul a ținut-o pe U Cluj în viață (59).

Trupa clujeană nu a contat prea mult în atac în partea a doua, ocaziile la poarta lui Zima lipsind cu desăvârșire, dar una dintre cele mai importante situații a venit în minutul 70, Chiciu a profitat de o eroare în defensiva ploieștenilor și a scăpat singur cu portarul, dar portarul gazdelor s-a opus la șutul mijlocașului.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar duelul a fost unul echilibrat și lipsit de faze importante, iar meciul s-a încheiat cu câte un punct pentru ambele tabere.

Etapa viitoare, Universitatea Cluj va primi vizita lui Rapid București, la Mediaș, duminică, 23 iulie, de la ora 21:30.

Echipele de start:

PETROLUL: Zima – Doua, Papp, Garutti, Țicu (cpt.) – Jair, Jefferson, Diomande, Musi – Petrovic, Grozav
Rezerve: Eșanu – Dumitriu, Meijers, Seto, Rădulescu, Budescu, I. Cojocaru, I. Răducan, Mitrov
Antrenor: Florin Pîrvu

U CLUJ: Gorcea – Dimitrov, Pițian, Mitrea, Vătăjelu – Bic, Bordeianu – Chipciu, Nistor, I. Stoica – Popadiuc
Rezerve: I. Chirilă – Oancea, Miron, Călugăr, Nagy, I. Filip, Hofman, Tescan, Perianu
Antrenor: Anton Petrea

Arbitru: Marcel Bîrsan; A1: Vasile Marinescu; A2: Imre-Laszlo Bucsi; 
Arbitru VAR: Marian Barbu; Asistent VAR: Lucian Rusandu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *