„U” Cluj, înfrângere drastică la scor de neprezentare în fața Rapidului!

Universitatea Cluj a fost învinsă de o manieră categorică duminică seara, 23 iulie, pe teren propriu, la Mediaș, la scor de neprezentare, 0-3, de Rapid București, în cadrul etapei a doua a Superligii.

Trupa pregătită de Anton Petrea a avut prima șansă de gol în minutul 9 al jocului, Chipciu a reluat puțin pe lângă poartă cu capul, iar câteva minute mai târziu, giuleștenii au venit cu replica, Iulian Cristea a deviat periculos o centrare a lui Cîrjan. Același Chipciu, cel mai determinant om al Universității, l-a încercat pe Horațiu Moldovan cu un șut de la distanță, dar portarul a reținut fără probleme (32).

Alb-negrii nu au contat în atac, nu au reușit să se mai apropie de poarta oaspeților, în timp ce elevii lui Cristiano Bergodi au pus stăpânire pe jumătatea clujenilor. În finalul primei părți, Funsho a ratat trei mari ocaizi de gol, iar în cele din urmă au deschis scorul prin Dugandzic, șutul acestuia fiind deviat de un jucător și mingea s-a dus direct în poarta lui Gorcea. Rapidul a intrat la vestiare în avantaj (0-1).

În debutul reprizei secunde, Cîrjan ar fi putut înscrie, dar a încercat să îl dribleze pe Gorcea și a fost deposedat, în timp ce Funsho a mai avut o ratare (52).

În minutul 62, o gafă ca-n curtea școlii a defensivei Universității a adus al doilea gol al meciului, Vătăjelu a deviat o minge în propria poartă la o fază banală. Cel mai periculos om din ofensiva lui „U” Cluj, Alex Chipciu, a produs cea mai mare ocazie de gol a alb-negrilor, dar șutul său a nimerit bara laterală din marginea careului.

Coșmarul Universității a continuat, iar în minutul 72, Papeau a înscris și el pentru un neverosimil 0-3, cu o reluare simplă din fața porții. „U” ar fi putut înscrie golul de onoare prin Mitrea dintr-o lovitură liberă, dar reluarea sa a lovit bara.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar Universitatea Cluj a pierdut drastic al doilea joc stagional.

Echipele de start:

Univesitatea Cluj: Gorcea – Dimitrov, Miron, Mitrea, Vătăjelu – Bic, Bordeianu – Chipciu (cpt.), Nistor, I. Stoica – Popadiuc
Rezerve: Chirilă, Oancea, Pițian, I. Filip, Perianu, Hofman, Tescan, Calcan, D. Popa
Antrenor: Anton Petrea

Rapid București: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun – Oaidă, Albu, Papeau – Bamgboye, Dudgandzic, Cîrjan
Rezerve: Drăghia – P. Iacob, Morais, Kait, Emmers, Pănoiu, Costache, Al. Ioniță II, Al. Stan
Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitru: Iulian Călin / A1: Ferencz Tunyogi; A2: Valentin Dumitru 
Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Robert Avram

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *