Judoka clujean Alex Bologa și-a apărat pentru a patra oară titlul de campion european, la Rotterdam

Unul dintre cei mai titrați sportivi clujeni, judoka Alexandru Bologa, și-a apărat pentru a patra oară titlul de campion la Campionatele Europene de Para Judo de la Rotterdam.

Astfel, sportivul legitimat de Universitatea Cluj a câștigat finala de la categoria 73 de kilograme după ce l-a învins în finală pe germanul Lennart Sass.

Încleștarea dintre cei doi judoka s-a decis abia în ultimele secunde când sportivul clujean a reușit un waza-ari care nu i-a mai dat germanului nici o șansă.

Mă simt foarte bine pentru că aceste rezultate îmi dau o și mai mare încredere pentru Jocurile Paralimpice de anul viitor de la Paris și văd că munca îmi este răsplătită.

Este o senzație unică, un sentiment extraordinar să câștig al patrulea titlu continental și cu siguranță vom avea o mică sărbătoare la hotel” a declarat Alex Bologa după câștigarea medaliei de aur.

La rândul lui, cel de al doilea reprezentant al României la Campionatele Europene Para Judo, Vargoczki Daniel, a ocupat un meritoriu loc 7 iar în competiția pe echipe de 4 sportivi, formația cu cei doi judoka de „U” în componență a încheiat întrecerea pe primul loc. Antrenorii lor sunt Gergely Tamas și Gianina Andreica.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *