Cel mai nou atacant al Universității Cluj, Elvis Manu, prezentat oficial! „Janga mi-a spus că „U” e un club mai stabil ca CFR”

Ultimul transfer al Universtității Cluj, atacantul Elvis Manu (30 ani), a fost prezentat oficial sâmbătă, 7 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, iar acesta a acordat primele declarații în calitate de jucător al alb-negrilor.

Acesta a precizat că știe multe despre fotbalul românesc, de la Cosmin Moți, Claudiu Keșeru și Dragoș Grigore, din vremea când evolua în Bulgaria, la Ludogorets, iar portarul Plamen Iliev a fost un adevărat ghid pentru el la Cluj. De asemenea, atacantul olandez a precizat că Rangelo Janga, fost atacant al trupei din Gruia, este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi și i-a spus că Universitatea este un club mai stabil ca și CFR.

„Cred că prima săptămână a fost foarte bună. Oamenii m-au primit bine, mă simt bine alături de grup. Anul trecut am fost titular la Botev, am plecat apoi în Țările de Jos, iar când m-am întors viziunea lor s-a schimbat. Am găsit această soluție și oporunitatea de a veni aici. Am auzit că e un club bun, cu suporteri și cu un stadion mare. Știu că își doresc să crească, discuțiile cu cei din conducere au mers bine și m-am simțit dorit aici.

Nu am vorbit cu Plamen înainte să vin, dar îl știu de mulți ani, iar acum el e un fel de ghid pentru mine pe aici. Când eram în Bulgaria, la Ludogorets am jucat cu Moți, D. Grigore și Keșeru. Mi-au spus despre fotbalul românesc și despre faptul că nivelul e mai bun aici decât în Bulgaria.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Rangelo Janga, a jucat pentru CFR Cluj. Am vorbit mult cu el și mi-a spus că el crede că Universitatea e un club mai stabil decât CFR. Deci nu a fost o decizie greu de luat. Mi-a spus multe și despre oraș, apoi am văzut și cu ochii mei. Oamenii sunt prietenoși, până acum am un sentiment bun.

Nu am jucat de două luni, dar m-am antrenat aproape în fiecare zi. De acum înainte o vom lua pas cu pas, nu ne vom grăbi. Am jucat 20 de minute în meciul amical și cred că aș putea intra și luni. Sunt pregătit să prind câteva minute„, a declara Elvis Manu.

Despre întâlnirea cu Ioan Ovidiu Sabău, atacantul Elvis Manu a vorbit în termeni laudativi.

L-am întâlnit, mi se pare un om foarte deschis. A fost foarte prietenos, am avut o discuție foarte bună. A vorbit despre încrederea pe care o are în mine. Avem o relație bună, vedem cum se va dezvolta. Cred că stilul său mi se potrivește.

Când am început negocierile am urmărit și câteva meciuri și cred că modul în care joacă echipa a fost unul dintre principalele motive pentru care am acceptat să vin„, a declarat atacantul clujenilor.

CV Elvis Manu

Noul atacant al alb-negrilor a trecut pe la cluburi precum Feyenoord Rotterdam, FC Groningen, Excelsior Rotterdam, Wisla Cracovia, Huddersfield, Brighton, Genclerbirligi Ankara, Akhisarspor și Ludorogets.

Acesta a fost crescut la juniorii lui Feyenoord Rotterdam și are 71 de meciuri în Eredivisie (15 goluri, 8 pase decisive), 52 în prima ligă din Turcia (11 goluri, 5 pase decisive), 50 în prima ligă din Bulgaria (15 goluri, 11 pase decisive), dar și 15 partide în Championship.

Manu a cucerit titlul de campion în Bulgaria în sezonul 2020/2021 alături de Ludogorets. În palmaresul jucătorului se mai regăsesc Supercupa Bulgariei alături de Ludogorets (sezonul 2021/2022) și Supercupa Turciei alături de Akhisarspor (sezonul 2018/2019).

Între 2013 și 2022, atacantul a participat în cinci sezoane de Europa League, în tricoul lui Feyenoord Rotterdam, Akhisarspor și Ludogorets (în total 21 de partide, 8 goluri și o pasă decisivă).

Jucătorul a evoluat la toate naționalele de juniori ale Țărilor de Jos, de la U16 la U21, pentru care a strâns 16 partide și a marcat două goluri.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *