VICTORIE categorică pentru U-BT Cluj în fața ultimei clasate, CSM Târgu Jiu

U-Banca Transilvania și-a respectat statutul de favorită în meciul de sâmbătă seara ăn fața ultimei clasate în campionat, CSM Târgu Jiu, pe caere a spulberat-o cu o diferență de 39 de puncte pe tabelă, scor 112-73, și continuă să domine Grupa A a Ligii Naționale.

Primul sfert al meciului a fost unul extrem de strâns și echilibrat, ambele formații au alternat la conducere pe tabelă și și-au împărțit punctele. La jumătatea sfertului, U-BT și-a respectat statutul de favorită și s-a desprins.

Primele zece minute s-au încheiat cu scorul de 24-15, iar Eddie și Cățe au fost principalii marcatori, cu 9, respectiv 8 puncte.

Sfertul al doilea a fost la fel de disputat, oaspeții din Târgu Jiu fiind o nucă greu de spart pentru campioana României. Gorjenii au reușit să recupereze și să se apropie la o posesie, 45-43, dar alb-negrii au intrat la pauza mare cu scorul de 50-43.

Eddie, cu 14 puncte înscrise în prima repriză, respectiv Emilian Cățe, autor a 13 puncte, au fost principalii marcatori pentru gazde la pauza mare. O evoluție bună a avut și tânărul baschetbalist clujean David Lăpuște, reușind să înscrie 5 puncte, la fel ca și Guzman, iar Jones jr. a avut 7 puncte.

În debutul sfertului trei, U-Banca Transilvania a început în forță și s-a distanțat la peste zece puncte, 56-43. Spectacolul baschetbalistic oferit de trupa lui Silvășan s-a materializat și în puncte, astfel diferența la finalul actului al treilea a fost una confortabilă, de 37 de puncte (86-49). Execuțiile lui Mokoka, slam dunk-ul lui Guzman și evoluția curajoasă a tânărului Mihai Măciucă au fost primite cu aplauze de public. U-BT s-a distanțat la 40 de puncte în debutul ultimului act, 89-49.

Cu 4 minute înainte de final, scorul a luat proporții, clujenii bătând suta: 101-63, iar în teren s-a aflat garda tânără: Măciucă – Fîntână – Lăpuște – Roschnafsky, ălaturi de experimentatul Cățe.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 112-73 și U-Banca Transilvania își păstrează invincibilitatea în campionat.

Următorul joc oficial va fi în EuroCup, în Grecia, cu Aris Thessaloniki, miercuri, 1 noiembrie, de la ora 20:00.

Foto © Marius Jucan

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *