„U” Cluj, campioana națională la rugby în 7! Rugbyiștii clujeni sunt la al treilea trofeu

Rugbyiștii de la „U” Elbi Cluj au devenit pentru a treia oară în carieră campioni naționali la rugby în 7, după ce au triumfat sâmbătă, 28 octombrie, în cadrul turneului final disputat la Iași.

În turneul, „U” Elbi s-a impus în toate partidele din Grupa A, după ce a învins cu scorul de 50-5 pe RC Grivița București, 26-6 cu CS Năvodari și 38-5 cu Știința Petroșani. În urma acestor rezultate, coroborate cele din grupa B, alb-negrii au devenit liderul clasamentului general înaintea ultimei confruntări cu formația de la malul mării și nu mai putea fi detronată indiferent de rezultat. Acesta poate fi și motivul pentru care constănțenii s-au impus cu 33-0 într-un meci în care soarta campionatului era deja pecetluită.

„Am sperat mult și am obținut ceea ce ne-am dorit. Datorită unei excelente mobilizări a băieților am început turneul într-un ritm foarte bun. Cel mai important a fost faptul că am tratat foarte bine toate cele trei partide din grupă și am terminat pe primul loc.

Acesta a fost de altfel și obiectivul principal. Apoi, datorită punctelor cumulate din cele două turnee anterioare, rezultatul ultimei partide de la acest turneu, cea cu câștigătoarea grupei B, nu mai putea schimba poziția noastră în clasamentul general, adică locul întâi. Campioni naționali, pentru a doua oară consecutiv… am putea spune că este foarte, foarte bine! Bravo tuturor jucătorilor și felicitările mele tuturor celor implicați în obținerea acestei excelente performanțe.

Mulțumim din suflet celor care ne susțin și fac posibil ca această echipă să performeze. În sport, implicarea face întotdeauna diferența și acesta este rezultatul. Să ne bucurăm împreună pentru acest succes, merităm cu toții pe deplin!”, a declarat antrenorul Cristian Săuan, citat de u-cluj.ro.

În clasamentul final al Campionatului Național de rugby în 7 masculin, pe prima poziție se află ”U” ELBI Cluj-Napoca are 38 de puncte, urmată de CSM Constanța cu 36 de puncte și Rapid București cu 34 de puncte.

Pentru Universitatea Cluj este al treilea trofeu de campioană la rugby în 7, după titlurile din 2020 și 2022.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *