„U” Cluj amenință play-off-ul! Trupa lui Sabău revine „acasă” de la Botoșani cu o victorie la scor de neprezentare!

Universitatea Cluj a obținut o victorie categorică, luni după-amiază, 30 octombrie, în deplasare, la Botoșani, la scor de neprezentare în fața moldovenilor, într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a a Superligii.

Golgheterul alb-negrilor, Dan Nistor, și-a trecut, din nou, numele pe lista marcatorilor, în minutul 9 al jocului, reușind un gol spectaculos cu un șut fără preluare. Și tot el l-a servit excelent pe Vali Gheorghe în minutul 21 și a înscris elegant golul de 2-0 din postura de singur cu portarul. Clujenii au intrat la vestiare în avantaj, dar în debutul părții secunde, elevii lui Sabău au tremurat în minutul 55, după ce Cioiu a irosit o bună ocazie de a reduce din diferență.

„U” a continuat să preseze jumătatea gazdelor și să controleze jocul, iar fundașul Andrei Miron a înscris golul de 3-0 în minutul 57, după ce a primit o centrare de manual a aceluiași „decar” Dan Nistor.

Ovidiu Bic a fost și el aproape de gol în minutul 64, grație intervenției portarului Friday, iar botoșenii nu au mai contat deloc în ofensivă, arătând ca o echipă blazată și fără determinare. 

Partida s-a încheiat, iar Universitatea revine „acasă” cu încă trei puncte care o aruncă în lupta pentru locurile de play-off, ocupând locul 8 în Superliga, cu 19 puncte. Următorul joc oficial va avea loc joi, 2 noiembrie, cu CFR Cluj, în Cupa României, de la ora 20:30.

Alb-negrii rămân neînvinși în toate competițiile de 7 meciuri oficiale, având patru victorii și trei remize.

Echipele de start:

FC Botoșani: 68. Ducan – 3. Mutombo, 40. Pius, 32. Șeron – 20. R. Benzar, 6. Dican, 8. Florescu, 23. Dragu – 28. Petro, 60. Ilicic, 80. Cărăușu
Rezerve: 82. Ureche, 26. Creț, 12. F. Adams, 33. G. David, 44. Sadiku, 24. Cioiu, 98. Casap, 45. Essono, 70. Gligor
Antrenor: Dan Alexa

Universitatea Cluj: 23. Iliev – 26. Oancea, 6. A. Miron, 3. B. Mitrea, 27. Chipciu – 4. Doukoure, 94. Bic – 28. Cîmpanu, 20. V. Gheorghe – 10. D. Nistor, 7. I. Stoica, 
Rezerve: 33. Gorcea, 9. Fl. Ilie, 11. Tescan, 16. I. Filip, 17. Pițian, 45. Manu, 77. Peteleu, 96. Silaghi, 98. G. Simion, 19. D. Popa
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi), A1: Vodă Alexandru (Alba Iulia – Alba), A2: Vişan Florian Alexandru (Galaţi), Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei – Satu Mare), Arbitru AVAR: Omuţ Marius (Satu Mare)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *