U-BT Cluj-Napoca primește vizita campioanei Germaniei în EuroCup, Ratiopharm Ulm! Silvășan îi așteaptă pe fani la meci în număr cât mai mare

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj va primi vizita campioanei Germaniei, Ratiopharm Ulm, astăzi, de la ora 19:00, în etapa a 6-a a grupelor EuroCup. Meciul va avea loc în BT Arena și va fi transmis de Prima Sport 3 și pe platforma Euroleague TV.

Aflați pe doi în grupa B, trupa lui Silvășan se reîntâlnește cu Ratiopharm Ulm, iar în sezonul trecut, elevii pregătiți de Anton Gavel s-au impus la Cluj-Napoca, scor 84-81. U-BT Cluj a pierdut în Germania la 20 de puncte diferență, 91-71.

Ambeme formații au avut un debut cu dreptul în noul sezon al EuroCop, înregistrând patru victorii și o înfrângere. Alb-negrii vin după succesul din Grecia, pe terenul celor de la Aris Salonic, iar germanii au înscris 108 puncte împotriva lui Slask Wroclaw. Confruntarea a necesitat însă o repriză suplimentară.

Baschetbaliștii de la Ratiopharm Ulm au moralul ridicat, după evoluția foarte bună cu Telekom Baskets Bonn, obținând o victorie cu scorul de 105-87. Trevion Williams a toalizat 20 de puncte, 8 pase decisive și 6 recuperări, pe când Nunez s-a evidențiat prin 18 puncte, 6 assist-uri și 2 recuperări.

Cum a prefațat meciul antrenorul Mihai Silvășan

Este un nou meci în EuroCup, va fi o partidă grea, întâlnim o echipă foarte bună. Vorbim despre campioana Germaniei, care chiar dacă și-a schimbat o parte din componență, are același antrenor, aceeași conducere și o mentalitate puternică.

Au început foarte bine sezonul, au câștigat majoritatea meciurilor și sunt o echipă extrem de ofensivă. Din grupa noastră au cel mai bun atac, distribuie și cele mai multe pase decisive. Practic, toți jucătorii lor pot arunca.

Cred că va fi vital să oprim ofensiva lor, să îi facem să ia aruncări grele și să jucăm fizic. Atunci vom avea șanse să câștigăm, ceea ce ne dorim.

Vrem o nouă victorie în EuroCup și să ne bucurăm împreună cu fanii la final. Din punctul nostru de vedere, cred că lucrurile sunt foarte pozitive. Noi avem a doua defensivă din EuroCup, dar dacă ne uităm la statistica ofensivă nu e atât de bună pe cât ne-am dori.

Aici putem să progresăm. Avem jucători care pot marca multe puncte, iar procentajele noastre nu strălucesc. Chiar și așa, am reușit să câștigăm meciuri. Intenționăm să ne menținem forța defensivă și vrem să facem viață grea fiecărui adversar. Avem jucători cu calitățile necesare, încercăm să ținem echipele sub media lor de puncte, însă urmărim să fim și mai buni ofensiv. Ei și-au păstrat 3-4 jucători din echipa de bază, la fel și noi.

Referitor la U-Banca Transilvania, cred că avem o echipă cu un potențial mai ridicat față de anul trecut. Sincer, mi se pare că și ei au o echipă mai bună față de sezonul precedent.

Nu există nicio dorință de revanșă față de ce s-a întâmplat anul trecut. Eu îmi doresc o victorie și să ajungem la un bilanț de 5-1. Nu am lucruri personale cu celălalt antrenor, sunt apropiat de Anton Gavel și discutăm adesea.

Sperăm ca publicul să vină în număr cât mai mare. Vreau să ne mândrim încă o dată la final de sezon cu cea mai mare medie de spectatori, deci așteptăm pe toată lumea la sală.

Nu fac nicio comparație între români și străini, cu toții se regăsesc în echipa U-Banca Transilvania. Nu există vreo regulă în EuroCup și vreau să aleg ce este mai potrivit pentru a câștiga. Cine e mai bun, va juca!

Poate un jucător sau altul a evoluat cu mai puțin succes, iar peste câteva etape totul se va schimba. Per total, contează ce face echipa și cum fiecare dintre jucătorii din lot contribuie la succesul nostru”, a declarat Silvășan.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *