Victoria care o duce pe „U” Cluj în play-off-ul Superligii

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-1 duminică după-amiază, 3 decembrie, în fața formației FCU Craiova 1948, în cadrul etapei cu numărul 18 din Superliga. În urma acestui succes în fața unui adversar incomod, elevii lui Sabău au urcat pe locul 6 în clasament, primul care duce în play-off.

Motivați și determinați după victoria din Giulești, alb-negrii au început în forță jocul de pe Cluj Arena cu formația FCU Craiova 1948, dominând partida. După un forcing prelungit al gazdelor, Ianis Stoica a reușit deschiderea scorului în minutul 18 al meciului, înscriind simplu din fața porții dintr-un semivoleu. Faza primului gol a pornit de la Dan Nistor, care a trimis din corner, Lucas Masoero a reluat cu capul spre poartă, iar portarul Gurău a respins în lateral, iar Stoica a fost omul potrivit la locul potrivit și a împins mingea în plasă.

Doukoure a fost la un pas să înscrie golul de 2-0, dar reluarea sa a trecut milimetric pe lângă poartă în minutul 25.

Oltenii au dat semne de revenire, reușind să restabilească egalitatea la primul șut pe spațiul porții lui Iiev, Bahassa a șutat din prima pe poartă și mingea a intrat, în urma unei centrări a lui Compagnucci de pe partea dreaptă (38). Prima parte s-a încheiat cu rezultat de egalitate pe tabelă.

În repriza secundă, alb-negrii au preluat din nou conducerea pe tabelă, în minutul 53, în urma unei faze create de Alexandru Chipciu, care a furnizat o centrare peste apărarea oaspeților, iar atacantul Daniel Popa a preluat mingea cu dreptul și șutat imparabil cu stângul sub transversală.

Apărarea impenetrabilă aliniată de Ioan Ovidiu Sabău pentru acest meci nu le-a oferit vreo șansă craiovenilor de a-și crea ocazii periculoase la poarta lui Iliev. Oltenii pregătiți de italianul Giovanni Costantino au combinat la mijlocul terenului și au încercat să deschidă defensiva gazdelor, dar fără succes.

La finalul acestui joc desfășurat pe ninsoare, în fața a câteva mii de spectatori care au îndurat frigul năprasnic pentru a-și vedea la lucru favoriții, Universitatea Cluj a urcat pe locul 6 al clasamentului, cu 26 de puncte, ultima poziție care duce în play-off. Șepcile roșii se află pentru prima dată de la revenirea în prima ligă pe loc de play-off.

Etapa viitoare, alb-negrii se vor deplasa la Botoșani pentru meciul cu echipa din localitate, miercuri, 6 decembrie, de la ora 19:00.

GALERIE FOTO © Mihai Rusu / Silvia Rusu

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Iliev – Oancea, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Doukoure, G. Simion (I. Filip) – I. Stoica (Al. Cîmpanu), Nistor, Chipciu (cpt.) – D. Popa (Silaghi).
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FCU Craiova: Gurău – Compagnucci, Lacroix, Henriques, Padula (Dr. Albu) – Vl. Achim (cp), Van Durmen – A. Chiţu, Bauza (Baeten), Bahassa (Sidibe) – Blănuţă.
Antrenor: Giovanni Costantino

Arbitru: Andrei Florin Chivulete
Asistenţi: Imre Laszlo Bucsi, Mihăiţă Necula
Cartonaşe galbene: / Padula (63), Bahassa (67)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *