„Șepcile roșii” au zdrobit Botoșaniul și s-au calificat la pas în „sferturile” Cupei

Universitatea Cluj a câștigat fără emoții duelul cu FC Botoșani din Cupa României, scor 4-0 (2-0) și accede în „sferturile” competiției de pe primul loc în grupa B.

„U” a deschis scorul în minutul 4, la primul atac la poarta moldovenilor. Simion a pătruns în forță în careu și l-a servit excelent pe Ianis Stoica, care a împins mingea în plasă.

Alb-negrii au controlat prima parte și nu le-au oferit prea multe șanse botoșănenilor, defensiva aliniată de oaspeți a fost la post.

„Studenții” pregătiți de Ioan Ovidiu Sabău au majorat diferența la 2-0 dintr-un penalty decis de VAR și transformat de Elvis Manu, în minutul 35.

În finalul primei reprize, Vătăjelu ar fi putut înscrie dintr-o lovitură liberă din marginea careului, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă. 

În repriza secundă, Botoșaniul a început mai bine jocul și s-au aruncat în jumătatea oaspeților, fără niciun pericol însă. „Universitarii” au profitat de o eroare în apărarea gazdelor și o ieșire hazardată a portarului Ureche, dar Manu nu a reușit să reia cu un șut cu poarta goală (56).

Clujenii au majorat la 3-0 în minutul 60, Ianis Stoica a bifat „dubla” cu un șut plasat cu latul, la capătul unei centrări a lui Vătăjelu.

Moldovenii nu au mai contat deloc în atac după golul al treilea, iar alb-negrii au defilat pe teren, dominând autoritar confruntarea.

Formația de pe Someș a continuat să rămână în ofensivă și să combine în jumătatea gazdelor. Italianul Marco Fossati a înscris golul de 4-0 cu un șut puternic, plasat, de la marginea careului, în urma unei acțiuni pe axa Oancea – Nistor (78).

Meciul s-a încheiat cu victoria categorică a „șepcilor roșii”, iar următorul joc oficial va avea loc duminică, 11 decembrie, de la ora 20:45, la București, cu Dinamo.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Peteleu, Masoero, Pițian, Vătăjelu – Simion, Fossati – V.Gheorghe, Silaghi, I.Stoica – Manu 

Rezerve: Iliev, Miron, Mitrea, Doukoure, Chipciu, Ilie, Nistor, Popa, Popadiuc 

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Au mai intrat Popa, Chipciu, Mitrea și Nistor

FC Botoșani: Ureche – Petro, Sadiku, Șeroni, Casap – Creț, Dragu, Olinga – Tweh, Cioiu, Dragomir 

Rezerve: Ciobanu, David, Jaly, Dican, Pinson, Pius, Adams, Cărăușu, Drole 

Antrenor: Mihai Ciobanu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *