Înfrângere onorabilă pentru U-BT Cluj-Napoca în fața lui JL Bourg în EuroCup!

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj au cedat onorabil în duelul cu ocupanta locului secund din Grupa B a BKT EuroCup, gruparea franceză JL Bourg, în cadrul etapei a 12-a, scor 89-98 (17-37 / 18-18 / 30-23 / 24-20).

Duelul a început în forță jocul și scorul arăta 8-8 după doua minute de joc. Jarell Eddie și Karel Guzman au fost primii marcatori ai alb-negrilor, primul având 7 reușite.

Scorul a luat proporții în finalul primului sfert, iar francezii s-au distanțat pe tabelă la o diferență de 20 puncte, rezultatul fiind 17-37. 

JL Bourg a continuat să controleze meciul în sfertul secund și să păstreze un avantaj de 20 puncte (30-50). Cu Mike și Lewis vârfuri de lance, gruparea franceză a intrat la pauza mare cu aceeași diferență pe tabelă, scor 35-55.

În prima parte a jocului, campioana României i-a avut ca principali marcatori pe Eddie, Jones si Mejeris, toți trei cu câte 7 puncte bifate, urmați de Richard și Cățe, cu câte 4 puncte. 

În sfertul al treilea, U-BT a continuat să lupte să reducă din diferență, însă tot oaspeții s-au aflat la cârma partidei, în ultimele două minute tabela arăta 57-73.

Brigada de arbitri care a oficiat această partidă a fost intens huiduită în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, publicul fiind nemulțumit de maniera de arbitraj și deciziile care i-au favorizat pe francezi.

La finalul celui de-al treilea act, trupa lui Silvășan a reușit să reducă ecartul de puncte la 13 puncte: 65-78.

DJ Seeley și Patrick Richard au înscris primele puncte din sfertul patru, iar pe când „U” s-a apropiat a venit un nou coș de trei al oaspeților care a redus sala la tăcere.

Apropiere la 5 puncte diferență

O aruncare a lui Cățe de sub coș și încă o treiță marca Seeley au dinamizat jocul, 75-83, iar Adam Mokoka a ridicat sala în picioare cu un coș de trei puncte care a apropiat-o pe „U” la cinci puncte: 78-83. Replica oaspeților a venit rapid tot prin același procedeu de la Brown, iar Mike a dus-o din nou pe Bourg la 12 puncte.

U-BT Cluj a luptat eroic până în ultima secundă pentru fiecare minge, DJ Seeley a înscris din afara semicercului, dar francezii au apăsat pedala de accelerație și, cu un joc cu atitudine și agresivitate, s-au distanțat, din nou, pe tabelă.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar confruntarea s-a încheiat cu victoria puternicei formații JL Bourg, cu scorul de 89-98.

O înfrângere onorabilă pentru formația clujeană, iar următorul joc oficial va avea loc sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18:00, cu Dinamo București, pe teren propriu.

În urma acestei înfrângeri, U-BT Cluj rămâne pe locul 3 în Grupa B, în spatele formațiilor Gran Canaria și JL Bourg.

Cel mai bun marcator din tabăra clujenilor a fost DJ Seeley, cu 20 de puncte, urmat de Patrick Richard, cu 16 puncte, Jones (11), Cățe (10), Mejeris (9), Eddie (7), Guzman (7), Mokoka (5) și Stipanovic (4).

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *